Yvonne van Vlerken tweede in Ironman 70.3 Texas

GALVESTON (USA) – Als biografen zich al op het levensverhaal van Lance Armstrong gestort hebben, zullen ze nog even moeten wachten. De Texaan is begonnen aan zijn derde sportleven. Het sportleven voor zijn ziekte, de Tourzeges erna en nu als Ironman-triatleet. Zondag in zijn eigen Texas liet de 40-jarige Armstrong wederom zien dat hij er klaar voor is. De man uit Austin sleepte er dit keer een zevende plaats in de wacht, achter winnaar Timothy O’Donnell. Bij de vrouwen maakte Yvonne van Vlerken na een reeks tegenvallende wedstrijden indruk door tweede te worden. Ze kon alleen de ontketende Texaanse Kelly Williamson niet meer achterhalen. Zoals vaker kende Van Vlerken een lange inhaalrace na rond de twintigste plaats uit het water te zijn gekomen. Na een lange solo-race op de fiets, ondertussen de snelste fietstijd noterend, lag ze al derde op 1.10 minuut van Amy Marsh, die ze vervolgens op het slotonderdeel vlot passeerde. Wel werd ze nog door de snelste loopster van de dag Williamson bijgehaald. Voor Van Vlerken was Texas het bewijs dat haar vorm terugkeert.

Armstrong kwam met de beste zwemmers als elfde uit het water. Al na tien kilometer nestelde hij zich op kop van de wedstrijd met aanvankelijk Marino Vanhoenacker en Stéphane Poulat nog in zijn buurt. Bij het lopen kon Armstrong lang mee komen, al was Sebastian Kienle aan een indrukwekkende opmars bezig. Kienle werd in de tweede helft van de halve marathon op zijn beurt weer bijgehaald door Timothy O’Donnell, in het verleden al eens tweede en derde in Texas. De Amerikaan won met 23 seconden verschil op Kienle, die lang weerstand bood. Ronnie Schildknecht, vorig jaar de eerste die op het Amerikaanse continent onder de acht uur dook op een Ironman, werd derde. Armstrong brak pas in de laatste kilometers met de gevestigde orde en moest korte tijd wandelen. Het scheelde hem een podiumplaats, die hij toch lang in het vizier had.

UITSLAGEN 
IRONMAN 70.3 TEXAS (USA)
MANNEN -----------------------------
 1 Timothy O’Donnell  USA 3.47.40
 2 Sebastian Kienle   GER 3.48.03
 3 Ronnie Schildknecht SUI 3.48.49
 4 Michael Raelert   GER 3.50.08
 5 Stephane Poulat   FRA 3.52.35
 6 Jordan Jones     USA 3.54.32
 7 Lance Armstrong   USA 3.54.32
 8 Marino Vanhoenacker BEL 3.54.55
 9 Jeremy Jurkiwi    FRA 3.55.28
10 Axel Zeebroek    BEL 3.55.44
VROUWEN ----------------------------
 1 Kelly Williamson   USA 4.13.27
 2 Yvonne van Vlerken    4.18.47
 3 Amy Marsh      USA 4.20.16
 4 Caitlin Snow     USA 4.22.03
 5 Margareth Shapiro  USA 4.25.27
 6 Sarah Piampiano   USA 4.26.43
 7 Anja Beranek     GER 4.29.12
 8 Heather Wurtele   CAN 4.29.34
 9 Jessie Donavan    USA 4.30.00
10 Jennifer Tetrick   USA 4.31.09
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Ironman Live

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.