Nieuwe cross-duathlon op de kalender

SOEST - Op zaterdag 22 september staat er weer een nieuw evenement op de kalender. Triathlonvereniging ‘De Schieter’ uit Soest organiseert dan een cross-duathlon rond de bekende pyramide van Austerlitz. De organisatie wil een strak evenement neerzetten waar de atleet centraal staat en heeft een uitdagend, selectief en heuvelachtig parcours voor ogen, over mooie paden en single-tracks in de bossen rond de pyramide. De langste afstand gaat over 9 km lopen, 22 km mountainbiken en 4 km lopen, maar er is ook een serie over de halve afstanden.

Na het wegvallen van de duathlon van Soesterberg in 2006, waarbij gefietst en gelopen werd op het militair oefenterrein ‘De Vlasakkers’ is dit een nieuw evenement van de Soester triathlonvereniging, met wederom een bijzonder randje.

Bronnen / Links:
- Jan Stehouwer
- Pyramide Duathlon, Austerlitz

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

Één reactie

  1. Maarten - 4 april 2012:

    Leuk initiatief! Staat gelijk in m’n agenda!
    Zou wel leuk zijn als de organisatie nog 1 uniek element in het loopparcours stopt. Namelijk, de extreem lange trap naar de top van de piramide! Bijna geen enkele wedstrijd heeft dit element! En is zeker een meerwaarde.