Twee nieuwe regionale circuits opgetuigd

Deze week werd bekend dat een aantal triathlons in het oosten van het land de handen ineen hebben geslagen en een regionaal circuit hebben gevormd. Het initiatief daarvan lag bij de triathlon van Rijssen, die nu samen met de wedstrijden van Vroomshoop, Zwolle, Wierden en Klazienaveen een circuit gaan vormen. Step One uit Borne heeft zich als hoofdsponsor aan het project verbonden.
Het circuit geeft een extra competitieve tint aan de wedstrijden en deelnemers kunnen nu over een heel seizoen meedoen aan een echte competitie in hun eigen regio. Naast samenwerking creëren tussen de organisaties, willen de verschillende organisatie de triathlon meer als breedtesport gaan etaleren.Iedere deelnemer doet automatisch mee aan dit circuit. Uiteraard moet er wel zijn ingeschreven voor drie van de vier wedstrijden. Aangezien niet elke wedstrijd een kwart triathlon kent, geldt voor dit onderdeel dat er aan minimaal twee van de drie wedstrijden te moeten hebben meegedaan. Ook voor de teams is er een competitie. De organisatie ziet 2011 als een pilotjaar voor dit project.

Eerder meldde de NTB-nieuwsbrief dat ook Limburg verrijkt werd met een regionaal circuit: de Dare2Tri Limburg Tri Serie. Met dit nieuwe circuit wil de NTB, met steun van de Provincie Limburg, in de volle breedte een nieuwe impuls geven aan de ontwikkeling van de triathlonsport in Limburg. Deelnemende organisaties zijn de zwemloop van Venray, de crosstriathlon, zwemloop en crossduathlons van Valkenburg, de Powerman van Horst, de Stadstriathlon en de crossduathlon in Weert, de nieuw op de kalender prijkende zwemloop van Hommelheide, de triathlon van Stein en de crossduathlon Maastricht. Dit circuit wordt ondersteund door Dare2Tri; daarnaast gaat de Limburg Tri Serie een samenwerking aan met het NL4LiveSTRONG team dat tijdens diverse evenementen aanwezig zal zijn om aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker.

Bronnen / Links:
– Wim Dekker
– NTB-nieuwsbrief
– Step One Triathlon Circuit