Startplaatsen te winnen voor Franse eco-triathlon

LES SALLES DU VERDON (FRA) - De triathlonsport in Frankrijk timmert stevig aan de weg. Naast de overbekende wedstrijden van Nice en Embrun mag de relatieve nieuwkomer op de kalender van de triathlon van Alpe d’Huez (de eerste editie was ‘pas’ in 2006) ook als een van de toonaangevende wedstrijden worden beschouwd. En nu komt er een potentieel nieuwe kandidaat bij, in de vorm van de Nature Man du Verdon, een wedstrijd op ecologische grondslag. De wedstrijd staat geprogrammeerd voor zondag 7 oktober 2012.

De halve triathlon, in en rond het stuwmeer van Sainte-Croix, is een initiatief van Eric Amatteis samen met de regionale vereniging “Athl’étique”, wiens voorzitter niemand minder is dan XTERRA-topper Nicolas Lebrun. De belangrijkste doelstelling van dit project is het combineren van sport met respect voor de natuur en menselijke waarden. En dat op één van de mooiste plekken in Europa.

Elke partner van dit evenement verplicht zichzelf tot een ecologische actie rond de wedstrijd of een zogeheten CO2-compensatie, zoals het herbebossen van door brand verloren gegaane bospercelen in de Haut Var. De media- en communicatiemiddelen worden vervaardigd uit gerecyclede materialen. De drankjes zijn biologisch, evenals de verpakkingen; de drinkbekers herbruikbaar. Op het parcours worden “eco-zones” afgebakend, en het wegwerpen van afval buiten deze eco-zones tijdens de wedstrijd is uiteraard niet toegestaan, op straffe van onmiddellijke diskwalifikatie.

De wedstrijd heeft ook al enkele grote namen aan zich weten te binden, zoals Alexandra Louison, meervoudig Nice-winnaar Marcel Zamora en oud-wereldkampioen Sylvain Sudrie. Laatstgenoemde zal het tenue van de Nature Man du Verdon dragen bij alle internationale evenementen waaraan hij dit jaar deelneemt, vergezeld door een promotie-team van de wedstrijd.

Voor Nederland heeft de wedstrijd drie gratis startplaatsen ter beschikking gesteld aan Triathlon226. Deze zullen via (gewogen) verloting worden toegewezen aan belangstellenden, die zich hier kunnen aanmelden. Beschrijf in je mail waarom jij denkt het beste in aanmerking te komen voor een gratis startbewijs in relatie tot het eco-karakter van de wedstrijd. Uit alle binnengekomen reacties zullen drie gelukkigen worden getrokken.

 

Bronnen / Links:
- Eric Amatteis
- Nature Man du Verdon

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

2 reacties

  1. Dimitri - 15 mei 2012:

    Wanneer worden de winnaars bekend?

  2. Rob Barel - 1 mei 2012:

    Ik heb me zojuist ingeschreven. Wie gaat er mee?