Orange is the new Cool (17)

Zij is Danne Boterenbrood, hij is Jan van Berkel. Samen maken ze deel uit van Team Nederland en strijden ze voor Olympische deelname in Londen 2012. Volg hier hun belevenissen, proef uit de NTC-keuken, smul van trainingsrecepten van de toppers en leef mee met hun raceavonturen. Danne en Jan nemen je mee van continent naar continent, van maand tot maand, op weg naar de berg Olympus. Kijk elke twee weken op de site voor een bijdrage van Jan of Danne. And remember folks….Orange is the new Cool!


De stuiterbal

SEDONA (USA) - De stuiterbal. Gemaakt van rubber, met veerkracht als zijn belangrijkste eigenschap. Een mooie vergelijking met het leven van een professionele atleet.

Het zal niemand zijn ontgaan dat de eerste kwalificatierace in Sydney niet verlopen is als gehoopt - en misschien ook wel verwacht. Geen kwalificaties behaald en de meeste resultaten in de achterhoede. Zonder een uitschieter om de rest op te vrolijken was het een pittig weekend voor het hele team. Genoeg vragen en stof tot nadenken, maar vooral ook het besef dat er in een Olympisch jaar van alles kan gebeuren. Gekke dingen, mooie dingen, maar ook verdrietige dingen.

Hoe mooi en uitgekiend het vaak ook wordt gepland, ons belangrijkste ‘instrument’ zal nooit 100% bestuurbaar worden. Tot op zekere hoogte hebben we er invloed op, maar uiteindelijk bepaalt het lichaam hoe het gaat. Aan de ene kant kan het daardoor soms dingen doen die je nooit had verwacht, aan de andere kant kan het daardoor ook tegensputteren op het meest slecht gekozen moment. Dan heeft het er gewoon lak aan, olympische kwalificatie of niet.

Op de momenten dat de stuiterbal op de grond is, zorgen de herinneringen aan de dagen waarop alles lukte ervoor dat ik net zo lang door blijf werken tot ik het weer terug heb. Het is de verslaving aan topvorm die vrijwel altijd overwint.
Om dat weer terug te krijgen hebben we ons teruggetrokken in de indrukwekkende omgeving van de Red Rock Country (Sedona en Flagstaff) waar we drie weken hebben om te trainen en zo nodig dingen bij te schaven. Drie weken om rustig te blijven en de gretigheid naar de volgende kans weer op te bouwen.

Zoals zo vaak gezegd bepaalt het vermogen om terug te stuiteren vaak de klasse van een atleet. Hoe hard je de grond ook raakt, je stuitert altijd weer een keer omhoog.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Één reactie

  1. GerardTvS - 20 april 2012:

    Nog een eigenschap van de stuiterbal: hoe harder hij op de grond terecht komt, hoe hoger hij weer opstuit. Dat voorspelt veel goeds.