Stichting triathlon Noordoostpolder opgericht

De start van de stichting triathlon Noordoostpolder. V.l.n.r. de bestuursleden, René Vernooij, André Goes, Mark Dieleman en Kerst Beuckens.

EMMELOORD – Na een lang gekoesterde wens van initiatiefnemer Kerst Beuckens is het nu echt werkelijkheid: de oprichting van stichting triathlon Noordoostpolder is een feit. Het doel is een recreatieve triathlon te houden voor vooral de inwoners van Noordoostpolder maar ook een wedstrijd voor de echte atleten te organiseren. Om dit mogelijk te maken hebben sportverenigingen ZIGNEA, Noptunus, AV NOP en FTC Marknesse zich bij het initiatief aangesloten. De beoogde datum: zondag 26 augustus.

Kerst Beuckens is apetrots: “Het is geweldig dat iedereen meteen zo enthousiast was.” Met een clubje mensen wordt er nu druk gewerkt aan de voorbereidingen voor de triathlon. Het beoogde evenement bestaat uit de onderdelen zwemmen, fietsen en lopen. Voor de organisatie is er nauw contact met de Nederlandse Triathlon Bond, waar de stichting zich bij aan heeft gesloten om een officieel en veilig evenement te kunnen organiseren.

Afgelopen herfst werd het idee ingezet. Na informatieve gesprekken met een aantal andere triatleten uit Noordoostpolder werd ook contact gezocht met atletiekvereniging AV NOP, fietsvereniging FTC Marknesse, reddingsbrigade Noptunus en zwem- en waterpolovereniging ZIGNEA. Ieder voor zijn eigen discipline. In de komende maanden moet er nog een hoop gebeuren. Beuckens: “Maar als iedereen zijn schouders eronder zet, komt het vast goed!”

De deelnemers kunnen zich opgeven voor drie verschillende afstanden. Zo is er voor de starters en scholieren een mini-triathlon. Daarnaast staan ook een achtste en een kwart triathlon op het programma. In samenwerking met de bovengenoemde organiserende verenigingen worden er in de aanloop naar 26 augustus verschillende clinics verzorgt. Zo kan de deelnemer zich goed voorbereiden op de triathlon. Dit is eveneens voor de ongeoefende deelnemer die voor het eerst meedoet en een bepaald onderdeel wil trainen. De eerste clinic zal vermoedelijk eind april worden gehouden.

Bronnen / Links:
– Mark Dielemans
Triathlon Noordoostpolder