Nog een nieuwe cross-duathlon op de kalender

NES – Naast de nieuwe cross-duathlon bij Austerlitz waar we enkele dagen geleden melding maakten, staat er dit jaar nóg een nieuwe cross-duathlon op de kalender, en wel op het van de Tri-Ambla bekende Ameland. Net als bij zijn overbekende grote broer, de cross-triathlon, tekent de Stichting Sportpromotie Ameland voor de organisatie.

De wedstrijd, dit jaar nog in de vorm van een try-out, staat voor zondag 22 april op de kalender. Centrale locatie is Duinoord-Zuid, net ten noorden van Nes. De afstanden bedragen
7 km lopen, 21 km mountainbiken en 3,5 km lopen.
Aan deze try-out kunnen maximaal 70 personen deelnemen. Na afloop van de wedstrijd zal gekeken worden of de cross-duathlon aan het jaarlijkse aanbod aan sportevenementen op Ameland kan worden toegevoegd.

Bronnen / Links:
– Casper van de Kamp
Tri-Ambla