Holten volgend jaar gastheer van het EK voor neosenioren

HOLTEN – Holten wordt in 2013 het decor voor het Europees Kampioenschap Triathlon voor neosenioren (onder de 23 jaar). Dat is donderdag officieel bekend gemaakt door de ETU tijdens het jaarlijkse congres in het Israelische Eilat, waar komend weekeinde het EK triathlon over de Olympische Afstand plaatsvindt. Het wordt de tweede keer dat de Stichting Triathlon Holten een EK mag organiseren. De eerste keer was in 2009.

Holten werd verkozen als gastheer van het EK vanwege onder meer haar ruime ervaring als organisator van triathlons, de positieve referenties van atleten en de steun van honderden vrijwilligers en een enthousiast publiek. Martin Pieters, voorzitter van de Stichting Triathlon Holten, kan zijn geluk niet op. “Ik ben ontzettend blij dat wij het EK onder de 23 jaar mogen organiseren. Het past uitstekend binnen de ambities van de Stichting Triathlon Holten. Jongeren en topsport vinden wij een waardevolle combinatie. We willen talenten uit Nederland maar ook uit het buitenland graag de kans geven hun carrière in de topsport vorm te geven. Door junioren een eigen podium te geven, worden ze gestimuleerd door te zetten.”

Dit jaar vindt in Holten op
7 juli weer de gebruikelijke Premium European Continental Cup en Junior Cup plaats.

Bronnen / Links:
Triathlon Holten