Nicola Spirig pakt voor derde maal EK-titel

EILAT (ISR) – Nog voor het triathlonseizoen in Nederland goed en wel begonnen is, worden de Europese triathlontitels voor 2012 inmiddels vergeven. In de Israëlische badplaats Eilat won Nicola Spirig voor de derde maal de Europese titel. Vorig jaar brak Emmie Charayron (nu derde) haar hegemonie, maar dit jaar revancheerde de Zwitserse zich. In de laatste honderden meters naar de eindstreep verschalkte ze de Spaanse Ainhoa Murua.

De jonge Britse Lucy Hall wist tijdens het zwemmen van de rest weg te geraken. In de eerste fietsronde vormde zich een kopgroep van zo’n elf atletes die vervolgens de achtervolgers van zich af wist te houden. Al snel werd duidelijk dat de winnares uit deze groep zou komen. Alhoewel Spirig in de wissel haar fietsschoen verloor, wist ze als derde aan het lopen te kunnen beginnen. De kop werd al snel uitgedund tot vier, en in de tweede loopronde konden Spirig en Murua loskomen van de andere twee. In de laatste paar honderd meter vond Spirig nog een extra versnelling om daarmee haar derde Europese titel op te eisen.

Neiske Becks, de enige Nederlander bij de elite vrouwen, haalde de finish niet.

 UITSLAGEN EK TRIATHLON EILAT (ISR) (Olympische afstand) VROUWEN --------------------------- 1 Nicola Spirig SUI 2:07:11
2 Ainhoa Murua ESP 2:07:20
3 Emmie Charayron FRA 2:07:56
4 Jessica Harrison FRA 2:08:27
5 Vendula Frintova CZE 2:09:00
6 Agnieszka Jerzyk POL 2:09:23
7 Helle Frederiksen DEN 2:09:34
8 Irina Abysova RUS 2:09:52
9 Yuliya Yelistratova UKR 2:10:00
10 Carole Peon FRA 2:10:04

Bronnen / Links:
European Triathlon Union