Vidal doorbreekt zegereeks Kahlefeldt in Mooloolaba

MOOLOOLABA (AUS) - De eerste World Cup triathlon van het seizoen is zaterdag geëindigd in een sprint-finish, waarbij Laurent Vidal de favoriet Brad Kahlefeldt en zijn landgenoot David Hauss aftroefde. De enige Nederlander in het veld, Jan van Berkel, moest zijn inspanningen op de fiets tijdens het lopen bekopen en werd uiteindelijk 38e.

In de vierde en laatste loopronde was er nog een groepje van vijf kanshebbers over. Mario Mola en Brendan Sexton konden echter de aanval van Vidal in de laatste vierhonderd meter niet meer beantwoorden. Het initiatief van de Fransman werd beloond, want aan de streep wist hij zijn borst nipt eerder door het finishlint te drukken dan Hauss en Kahlefeldt, die daarmee op een fractie van een seconde een hattrick in Mooloolaba misliep.

Tien kilometer eerder was een zestal atleten met een kleine vijftien seconden voorsprong als eerste bij de wissel. Daarachter bevond zich de grote groep van zo’n veertig atleten, waaronder Van Berkel. Deze was met ruim dertig seconden achterstand op de grote groep zwemmers uit het water gekomen, en zag zich veroordeeld tot een inhaalrace op de fiets. Samen met een aantal andere achtervolgers wisten zij weer bij de grote kopgroep te komen. In de laatste fietsronde wist een zestal, waaronder snelste zwemmer James Seear, zich weer los te maken van het peloton. Het twintigtal seconden dat deze kopgroep had was echter ruim onvoldoende voor het loopgeweld van de achtervolgers.

UITSLAGEN 
ITU WORLD CUP TRIATHLON MOOLOOLABA (AUS)
(Olympische afstand)
MANNEN ---------------------------
 1 Laurent Vidal   FRA 1:53:22
 2 Brad Kahlefeldt  AUS 1:53:22
 3 David Hauss    FRA 1:53:22
 4 Mario Mola     ESP 1:53:28
 5 Brendan Sexton   AUS 1:53:37
 6 Steffen Justus   GER 1:53:52
 7 Sebastian Rank   GER 1:53:55
 8 Kyle Jones     CAN 1:54:09
 9 William Clarke   GBR 1:54:16
10 Maik Petzold    GER 1:54:20
Bronnen / Links:
- International Triathlon Union

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Één reactie

 1. Anton - 24 maart 2012:

  Macca uitgevallen - nog last van flu…