‘Macca’ houdt optie voor Hawaii 2012 nog open

Macca werd in 1997 wereldkampioen op de Olympische afstand

CRONULLA (AUS) – In een interview met Australische online nieuwsbron The Leader heeft Chris McCormack aangegeven dat als hij straks het Australische Olympisch triathlonteam niet haalt, hij meteen weer overschakelt naar de lange afstand en dan hoopt in oktober weer in Kona aan de start te kunnen staan.

Vooralsnog heeft Macca nog een paar kansen om zich te kwalificeren voor de Spelen. Vorige week bij het Oceanisch Kampioenschap in Devonport heeft hij zich nog opgeofferd om Australië te verzekeren van drie startplaatsen bij de Spelen. Dit lukte; McCormack moest zijn inspanningen bekopen met een veertiende plaats. Maar in februari in Geelong miste hij – zelf inmiddels bijna op mastersleeftijd – maar nipt het podium van het Australische sprintkampioenschap. Zonder een tijdstraf van 15 seconden bij het lopen zou hij derde, en wellicht zelfs nog tweede Australiër geworden zijn.

Alhoewel de klok begint te tikken, heeft hij er nog vertrouwen in om Londen te halen: “Ik weet dat ik goed genoeg ben. Devonport stond geheel in het teken van het binnenslepen van de derde startplaats.” Als hij uiteindelijk niet geselecteerd wordt, switcht hij meteen terug naar de lange afstand: “Ik wil Kona nog minstens één keer doen. Dit betekent dat ik dan in ieder geval tussen nu en oktober nog een Ironman in mijn schema moet schuiven.”

Bronnen / Links:
The Leader