Belgen heersen in de Bergense zwemloop

BERGEN OP ZOOM – Met alleen Rob Musters op het podium was de zwemloop in Bergen op Zoom zaterdag vooral een Belgisch feestje. De openingswedstrijd van het Haverkamp & Partners Zwemloopcircuit 2012 werd van start tot finish gedomineerd door de Belg Peter Denteneer, en bij de vrouwen won Eline de Smedt. En ook op de korte afstand ging de winst naar twee Belgen: Stijn Noens en Kirsten Nuyens.

Denteneer sloeg al tijdens het zwemmen een enorm gat. Met bijna een minuut voorsprong op David de Grooff begon hij al aan het lopen. Musters moest nog bijna een minuut meer toegeven. Deze was overigens blij dat hij sowieso van de partij kon zijn, nadat hij enkele weken geleden met schaatsen in Friesland in een diepe scheur was gereden en een gekneusde rib opliep.

De organiserende triathlongroep van Spado kon een record aantal deelnemers verwelkomen. Tot spijt van de organisatie stopt Sjaak Sinke, drijvende kracht achter de duursporten in Zeeland en West-Brabant, met het verzorgen van zwemloopwedstrijden. “Ik heb dit nu 26 jaar gedaan, sterker nog, de allereerste zwemloop in Vlissingen was mijn idee.” Na ongeveer 100 zwemlopen in de afgelopen 26 jaar zet Sinke er een punt achter. In die jaren heeft hij de zwemlopen met zijn computerprogramma logistiek begeleid en verder alle benodigde attributen beheerd.

 UITSLAGEN ZWEMLOOP BERGEN OP ZOOM (1Z - 10L) 
MANNEN

 ----------------------------- 
1 Peter Denteneer BEL 45.45
 2 David de Grooff BEL 48.29
 3 Rob Musters 50.53
 4 Jasper de Coninck BEL 52.40
 5 Jan Cools BEL 53.30 
VROUWEN ----------------------------
1 Eline de Smedt BEL 59.06
 2 Peggy vd Driessche BEL 1.14.02

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Haverkamp en Partners Zwemloopcircuit