Wintertriathlon op FlevOnice voor het goede doel

BIDDINGHUIZEN – Op zondag 12 februari vindt op het terrein van FlevOnice de Mud4Muscles wintertriathlon en -duathlon plaats. De organisatie is in handen van een vijftal Veluwse mountainbikers. Zij zullen in september meedoen met Duchenne Heroes, een tocht waarin in een week 700km afgelegd wordt door vier verschillende landen. Dit alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Duchenne Parent Project. De ziekte van Duchenne is een ernstige spierziekte die vooral jonge kinderen treft. Voor onderzoek naar de genezing van deze verschrikkelijke ziekte is een hoop geld nodig. De opbrengsten van deze triathlon zullen ook worden overgedragen aan het Duchenne Parent Project.

Er kan gestart worden op twee afstanden. De korte afstand gaat over 5 kilometer hardlopen, 20 kilometer fietsen en eindigt met 10 kilometer schaatsen. Deelnemers aan de lange afstand leggen het dubbele daarvan af. Voor de duathlon is er de mogelijkheid het fietsen of lopen te laten vervallen. Ook kan er als trio-team worden deelgenomen. Alle disciplines vinden plaats op het terrein van FlevOnice in Biddinghuizen. FlevOnice stelt voor elke deelnemer na afloop een gratis kop snert beschikbaar.

Bronnen / Links:
– Mud4Muscles
FlevOnice