Sterk deelnemersveld bij NK Crossduathlon Almere

ALMERE – [updated] – Over anderhalve week staat het eerste NK van het seizoen 2012 op de rol. Het Kotterbos in Almere is dan net als vorig jaar het decor voor het Nederlands Kampioenschap Crossduathlon. Voor deMANNEN op de afstand van
8 km lopen, 20 km mountainbiken en tot slot 4 km lopen, voor de vrouwen op de halve afstand.

Het deelnemersveld van de Profile van der Linde crossduathlon, tevens de tweede manche in het Almeers Triathlon Circuit, mag weer redelijk sterk genoemd worden. Titelverdediger Wim Nieuwkerk en Nederlands meest gelouwerde duatleet Armand van der Smissen krijgen onder andere voormalig veldrijder Maarten Nijland tegenover zich, alsmede de Arie de Jong die dit jaar de twee crossduathlons in het noorden wist te winnen. Ook Erik van der Heijden en plaatselijke favoriet Jarrich van Woersem (op de foto in actie tijdens het NK van vorig jaar) zijn van de partij. Maar de sterkste deelnemers zouden zomaar uit België kunnen komen. Net als vorig jaar zal Pieter Rijnders starten, bij de vorige editie was hij overtuigend de sterkste. Zijn landgenoot Geert Lauryssen, de winnaar van Etten-Leur, komt proberen om de prolongatie voor Rijnders zo moeilijk mogelijk te maken.

Bij de dames staan ook de overall-winnares en de Nederlands kampioene van vorig jaar aan de start. De Finse Riikka Kelja-Vreeswijk kwam vorig jaar als eerste dame binnen, May Kerstens was de eerste Nederlandse dame over de streep. Concurrentie krijgen zij van Saskia Elemans, de Almeerse juniore Sharon Zuijdervliet, junioren vice-wereldkampioene crosstriathlon Jip Veelenturf en mountainbiketalent Lindy van Anrooij.

Op de middenafstand bij de MANNEN zullen atleten als Jorik van Egdom, Omar Brons, Milan Brons en Bas de Waal wellicht de dienst uit gaan maken.

Update 1-mrt: Armand van der Smissen heeft zich met griepverschijnselen afgemeld, en ook voor Wim Nieuwkerk is het onduidelijk hoe fit hij aan de start zal verschijnen. Deze week ging hij namelijk door zijn enkel.

Bronnen / Links:
– Derek Haenen
Almeers Triathlon Circuit