Alistair Brownlee voorlopig uitgeschakeld

LEEDS (GBR) -Alistair Brownlee, de Britse topfavoriet om straks in eigen huis de Olympische triathlontitel op te halen, heeft met nog zes maanden te gaan een (kleine) scheuring in zijn achillespees opgelopen. Hij moet nu een maand lang in het gips om zijn pees te laten herstellen.

De 23 jaar oude Brit hoopt dat als hij weer snel kan gaan trainen, hij alsnog op tijd fit genoeg is voor de Spelen. Zijn eerste optreden stond dit seizoen gepland bij de World Triathlon Series wedstrijd in San Diego, in mei. Daar heeft hij dus nog drie maanden voor. Volgens zijn coach Malcolm Brown is het bepaald geen ideale situatie, maar Brownlee heeft qua training een uitstekend winterseizoen achter de rug. Er stond nu al een kleine rustperiode gepland, en om die reden maakt hij zich op dit moment nog geen echte zorgen. Brownlee zwemt nog dagelijks, gaat vanaf vandaag ook op de hometrainer aan de slag en hoopt over een dag of tien al weer wat lichte loopsessies te kunnen doen.

Bronnen / Links:
BBC