Roth en Kraichgau krijgen officiële EK-status

Vandaag werd bekend dat de ETU de samenwerking met Challenge heeft aangehaald. Zo ver zelfs dat dit jaar al twee Challenge-wedstrijden het toneel vormen voor EK’s. Bij de Challenge Kraichgau op 10 juni zal gestreden worden om de officiële titels op de halve triathlon, en bij de Challenge Roth op 8 juli op de hele.

Beide partijen zijn blij met deze stap en hopen dat dit ook de opmaat zal zijn tot een langdurige samenwerking. Felix Walchshöfer, het opperhoofd van de Challenge Family is blij nu samen met de ETU samen te kunnen werken bij de organisatie van beide EK’s. “Veel van ‘s werelds beste triatleten komen uit Europa. De verbintenis van het EK aan twee van Europa’s beste wedstrijden betekent dat ze een platform krijgen dat ze verdienen.”

Bronnen / Links:
- European Triathlon Union
- Half Challenge Kraichgau
- Challenge Roth

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

4 reacties

 1. Maarten van Kooij - 27 februari 2012:

  Een sport met vrije inschrijving voor een EK of WK is niet serieus te nemen als TOPsport. Ik doen mee aan Roth dit jaar, maar dat t een EK is zal mij niks uitmaken. Voor een EK word je geselecteerd, of je haalt n limiet. Dit slaat nergens op.

 2. Peter Bakker - 24 februari 2012:

  Merkwaardig dat ze nu met die boodschap komen. Als je ambities heb om mee te dingen naar de ereplaatsen vis je dus achter het net.

 3. Gert Terlouw - 23 februari 2012:

  Challenge Roth is al een maand of 5-6 volgeboekt, hoe kan man dan toch een EK organiseren?

 4. Maarten van Kooij - 22 februari 2012:

  Zolang er maar geen debiele kledingeisen aan vast zitten zoals bij dat WK ITU.