Roth en Kraichgau krijgen officiële EK-status

Vandaag werd bekend dat de ETU de samenwerking met Challenge heeft aangehaald. Zo ver zelfs dat dit jaar al twee Challenge-wedstrijden het toneel vormen voor EK’s. Bij de Challenge Kraichgau op 10 juni zal gestreden worden om de officiële titels op de halve triathlon, en bij de Challenge Roth op 8 juli op de hele.

Beide partijen zijn blij met deze stap en hopen dat dit ook de opmaat zal zijn tot een langdurige samenwerking. Felix Walchshöfer, het opperhoofd van de Challenge Family is blij nu samen met de ETU samen te kunnen werken bij de organisatie van beide EK’s. “Veel van ‘s werelds beste triatleten komen uit Europa. De verbintenis van het EK aan twee van Europa’s beste wedstrijden betekent dat ze een platform krijgen dat ze verdienen.”

Bronnen / Links:
European Triathlon Union
Half Challenge Kraichgau
Challenge Roth