Sarissa de Vries negende in Geelong

GEELONG (AUS) – De Nederlandse triatleten uit de Olympische selectie overwinteren in Nieuw-Zeeland op jacht naar voldoende punten voor een plaatsje in de top 55 voor de Spelen in Londen. In Geelong sprokkelden Sarissa de Vries en Jan van Berkel vandaag punten bijeen. In een ITU Oceania Cup wedstrijd in Geelong - de Australische stad waar Wieke Hoogzaad in 2003 voor Nederland de laatste wereldbekerwedstrijd won - finishte De Vries als negende.

De snelle zwemster uit Lekkerkerk zette samen met routinier en latere winnares Emma Moffatt alles op alles om topzwemster Teresa Adam te achterhalen. Dat lukte, maar het kostte De Vries veel energie, die ze in het verdere verloop moest bekopen met een terugval naar de derde fietsgroep. Ze herstelde bij het lopen en keerde nog nipt terug in de top-tien. “Het ging even zo hard in de kopgroep, dat ik gedwongen werd af te haken. Voor ik hersteld was lag ik al in de derde fietsgroep.”

Een foute wissel van zwemmen naar fietsen, waarbij Jan van Berkel zijn zwembrilletje niet in de juiste bak gooide, kwam de Nederlander duur te staan. Hij moest vijftien seconden langer in de wisselzone blijven en miste daarmee de slag vooraan. Hij eindigde uiteindelijk als twaalfde, maar had op meer gehoopt. “Het zat niet mee vandaag. Bovendien voelde ik de vermoeidheid in mijn benen van de race vorige week in Nieuw-Zeeland, waar ik tweede werd.” De wedstrijd werd gewonnen door de Fransman Laurent Vidal.

UITSLAGEN
TRIATHLON GEELONG (AUS)
(Sprint afstand)
MANNEN ------------------------------
 1 Laurent Vidal     FRA  55.19
 2 William Clarke    GBR  55.21
 3 Tony Dodds      NZL  55.39
 4 Drew Bow       AUS  55.41
 5 Aaron Royle      AUS  55.48
 6 Cameron Good     AUS  55.58
 7 Chris McCormack    AUS  56.06
 8 jamie Huggett     AUS  56.07
 9 Richard Varga     SLO  56.14
10 Courtney Atkinson   AUS  56.25
VROUWEN -----------------------------
 1 Emma Moffatt     AUS 1.01.35
 2 Anne Haug       GER 1.02.43
 3 Liz Blatchford    GBR 1.02.58
 4 Erin Densham     AUS 1.03.04
 5 Teresa Adam      NZL 1.03.11
 6 Natalie Van Coevorden AUS 1.03.17
 7 Ashleigh Gentle    AUS 1.03.49
 8 Jaz Hedgeland     AUS 1.04.00
 9 Sarissa de Vries      1.04.09
10 Charlotte McShane   AUS 1.04.18
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- International Triathlon Union

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.