Lance Armstrong maakt Ironmanplannen 2012 bekend

Lance Armstrong - XTERRA USA Championships 2011 (foto: Joost Kling)

Lance Armstrong – XTERRA USA Championships 2011 (foto: Joost Kling)

AUSTIN (USA) – Lance Armstrong heeft gisteren bekend gemaakt dat zijn Livestrong Foundation een partnership met de WTC aan is gegaan, met als doel een miljoen dollar in te zamelen in de strijd tegen kanker. Armstrong zelf heeft zich nu gecommitteerd aan het zich als pro-triatleet kwalificeren voor Hawaii. Om de daarvoor benodigde rankingpunten te verzamelen zal hij starten in de Ironman 70.3 wedstrijden van Panama (komend weekend), Texas, Florida, Hawaii en de Ironman France in Nice. Laatstgenoemde wedstrijd koos hij met name omdat hij daar als profwielrenner al veel en vaak gefietst heeft.

Armstrong gaf zelf aan voorzichtig te willen beginnen in Panama: “In mijn tijd als triatleet, deed ik alleen OD-wedstrijden of korter. Ik heb nog nooit eerder een halve Ironman gedaan, laat staan een hele. Het zou niet verstandig zijn om hiervoor al ambitieuze doelen te stellen. Na Panama heb ik zes of zeven weken om me verder voor te bereiden op Texas.” Over

Armstrong keerde vorig jaar al voorzichtig terug in de sport waar hij ruim twintig jaar geleden zijn eerste carrière in maakte. Hij werd toen vijfde in het Amerikaans XTERRA-kampioenschap en finishte ook als 23e bij het XTERRA-WK op Maui.

Bronnen / Links:
– Persbericht WTC