Lance Armstrong maakt Ironmanplannen 2012 bekend

Lance Armstrong - XTERRA USA Championships 2011 (foto: Joost Kling)

Lance Armstrong - XTERRA USA Championships 2011 (foto: Joost Kling)

AUSTIN (USA) - Lance Armstrong heeft gisteren bekend gemaakt dat zijn Livestrong Foundation een partnership met de WTC aan is gegaan, met als doel een miljoen dollar in te zamelen in de strijd tegen kanker. Armstrong zelf heeft zich nu gecommitteerd aan het zich als pro-triatleet kwalificeren voor Hawaii. Om de daarvoor benodigde rankingpunten te verzamelen zal hij starten in de Ironman 70.3 wedstrijden van Panama (komend weekend), Texas, Florida, Hawaii en de Ironman France in Nice. Laatstgenoemde wedstrijd koos hij met name omdat hij daar als profwielrenner al veel en vaak gefietst heeft.

Armstrong gaf zelf aan voorzichtig te willen beginnen in Panama: “In mijn tijd als triatleet, deed ik alleen OD-wedstrijden of korter. Ik heb nog nooit eerder een halve Ironman gedaan, laat staan een hele. Het zou niet verstandig zijn om hiervoor al ambitieuze doelen te stellen. Na Panama heb ik zes of zeven weken om me verder voor te bereiden op Texas.”

Armstrong keerde vorig jaar al voorzichtig terug in de sport waar hij ruim twintig jaar geleden zijn eerste carrière in maakte. Hij werd toen vijfde in het Amerikaans XTERRA-kampioenschap en finishte ook als 23e bij het XTERRA-WK op Maui.

Bronnen / Links:
- Persbericht WTC

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

6 reacties

 1. david - 15 februari 2012:

  Hallo,
  ik denk ook dat men het niveau van Lance onderschat hij gaat nooit voor minder maar altijd voor meer en als hij zo vroeg al zulke dingen doet beloofd wat.

 2. Maarten van Kooij - 13 februari 2012:

  Het niveau van de Pro mannen moeten we sinds gister een beetje in perspectief zien lijkt me… Als je met 1.17 al de tweede looptijd neerzet.
  Ironman blijft toch een elite feestje.

 3. bas - 12 februari 2012:

  @hans, ik denk dat je Armstrong schromelijk onderschat. In New York was hij het 2e jaar bijna een kwartier sneller dan in zijn eerste jaar. Hij zal Hawaii niet winnen, maar plaats 5-10 is haalbaar voor hem. Grootste issue voor hem zijn loopblessures, lijkt me.

 4. Hans van Vlijmen - 11 februari 2012:

  Ik denk niet Lance Amrstrong enige potten kan breken in een Pro deelnmersveld. Lance zwemt en fietst goed maar het derde onderdeel lopen is zijn zwakste onderdeel
  Het niveau bij de Pro mannen is waanzinnig hoog en Lance zal het heel moeilijk krijgen om zich überhaupt voor Hawaii 2012 te kwalificeren
  Verder wens ik Yvonne veel succes toe

 5. Maarten van Kooij - 10 februari 2012:

  Interessant om te zien hoe collega atleet Jordan Rapp zijn visie deelt op t Slowtwitch forum: http://forum.slowtwitch.com/forum/Slowtwitch_Forums_C1/Triathlon_Forum_F1/Rappstars_viewpoint_on_Lance_in_IM_P3769080/

  Even doorscrollen naar page 4.

 6. Ed van Vlerken - 10 februari 2012:

  Prachtig dat Lance zich in Panama vanaf dit weekeinde op dit terrein gaat begeven, zeker voor dit doel.Maar laten we niet vergeten dat onze “eigen” Yvonne van Vlerken
  daar ook start bij de dames, WPRO.