Combiduursport op natuurijs

Kou. Sneeuw. En ijs. Veel ijs. Voor sommigen een gruwel, voor anderen – zoals schrijver dezes – een zegen. Een zegen die bekroond wordt met combiduursport op natuurijs in Nederland. Niet de Elfstedentriathlon, helaas ook (nog) niet de Crosslofischa in het Utrechtse (maar houd de website in de gaten, misschien toch alsnog…..), maar wel zijn inmiddels aangekondigd de IJsathlon van Gramsbergen (3 km hardlopen, 6 km schaatsen en tot slot vijf maal schieten met een windbuks) en de wintertriathlon op de ijsbaan van Gees (bij Coevorden). Naast uiteraard de wintertriathlon en -duathlon op het kunstijs van FlevOnice komend weekend. Niets ten nadele van laatstgenoemde, maar bij het voorhanden zijn van (veel) natuurijs lijkt ons de keuze wel duidelijk…

Update 9-2: Door de sneeuwval van vorige week is de asfaltbaan van FlevOnice die nodig is voor de onderdelen hardlopen en fietsen te glad, en daardoor te gevaarlijk geworden. Daarom heeft de organisatie besloten dit evenement af te gelasten.

Bronnen / Links:
– Martin Breedijk (via Twitter)
– Crosslofischa Utrecht
– IJsathlon Gramsbergen
Wintertriathlon Gees
– Wintertriathlon FlevOnice