Klazienaveen vernieuwt en breidt uit

KLAZIENAVEEN – Op 4 maart wordt in Klazienaveen een nieuwe off-road wedstrijd georganiseerd, de Rabobank XTRI off-road triathlon. De locatie waar het evenement plaatsvindt is sportpark ‘De Planeet’. Klazienaveen kent al twee grote sportmanifestaties: het Univé Drenthe loopfestijn en de C1000 triathlon, beide in de zomermaanden. Nu wordt ook het winterseizoen verrijkt. De wedstrijd bestaat uit 1 km zwemmen, 25 km mountainbiken en 10 km lopen. Er kan gestart worden als individu en als trio.

De C1000 triathlon zelf krijgt dit jaar ook een nieuw jasje. De wedstrijd, die op 15 juli zal plaatsvinden, verhuist van het buitengebied naar het centrum van het dorp. Het belooft erg gezellig te worden met veel publiek, een markt, een paar geopende winkels en een kinderplein (springkussen/schminken etc). Bij grote deelname wordt ervoor gekozen om in één lijn te gaan zwemmen in het Van Echtenskanaal. De deelnemers zullen dan respectievelijk 1500m of 500m richting het centrum zwemmen. Naar alle waarschijnlijk worden ze weggebracht met bussen. Een andere optie is het oude heen-en-weer zwemparcours. Het fietsen bestaat uit een ronde van 10km met een lange doorkomst in het centrum. Het loopparcours wordt uitgezet in het centrum met ronden van 2,5km.

Bronnen / Links:
– Thomas van der Wal, C1000 Triathlon Klazienaveen
– Wim de Lange, Rabobank XTRI Off-Road triathlon Klazienaveen