Arie de Jong en Silvia Brouwer winnen try out Feanster Cross Duathlon

HEERENVEEN – Zaterdag werd onder waanzinnig zonnige omstandigheden de try-out voor de Feanster Cross Duathlon gehouden in recreatiegebied “De Heide”. Deze try-out leverde een overwinning op voor Arie de Jong en Silvia Brouwer.

De populariteit van cross-duathlon en -triathlon is in de afgelopen tien jaar sterk gestegen. Ook Friesland wilde niet achterblijven op de kalender. Vanuit AV Heerenveen is de organisatie van dit evenement opgepakt en werd gekozen voor De Heide als evenementlocatie omdat hier eerder ook de Friese kampioenschappen mountainbiken succesvol werden gehouden. De behoefte aan een dergelijk evenement in Friesland bleek groot doordat binnen een week na aankondiging van het evenement alle 60 startplaatsen al bezet waren.

Bij de heren ging tijdens de eerste run over een zeer zwaar modder parcours Florian Schmidt aan de leiding, op de hielen gezeten door Arie de Jong. Een vlotte wissel van De Jong zorgde ervoor dat Schmidt tijdens het mountainbiken al snel ingehaald werd op het parcours dat zich kenmerkte door veel kort, technisch bochtwerk. De Jong bouwde zijn voorsprong op de achttien kilometer op en kon zo in de laatste run met ruime voorsprong de winst pakken, gevolgd door een sterk lopende Schmidt. Roelof de Roos completeerde het podium.

Bij de dames ging Silvia Brouwer na de eerste run aan de leiding, direct gevolgd door Bianca Broers. Een vlotte fietswissel zorgde ervoor dat Brouwer afstand kon nemen van Broers. Door technische pech moest Brouwer twee minuten van haar voorsprong inleveren waardoor een sterk fietsende Ingrid Tempert de leiding in de wedstrijd over kon nemen. In de laatste fietsronde wist Brouwer Tempert in te halen en na een sterke tweede run als eerste dame te finishen, gevolgd door Tempert als tweede dame en Broers als derde dame.

UITSLAGEN
CROSS DUATHLON HERENVEEN
(8L - 18MTB - 4L)
MANNEN ------------------------
 1 Arie de Jong    1:29:03
 2 Florian Schmidt   1:31:11
 3 Roelof Roos     1:33:39
 4 Bas Veen      1:35:49
 5 Kor Broers     1:36:09
VROUWEN -----------------------
 1 Silvia Brouwer   1:46:39
 2 Ingrid Tempert   1:47:54
 3 Bianca Broers    1:50:58
 4 Jantiene Hannessen 1:56:06
 5 Tineke van der Wal 1:56:34
Bronnen / Links:
– Silvia Brouwer
– Feanster Cross Duathlon