Subsidie Holland Triathlon volgend jaar gehalveerd

ALMERE – [updated] – De subsidie vanuit Stichting Almere City Marketing aan de Holland Triathlon wordt in 2012 gehalveerd. In plaats van 120.000 euro subsidie krijgen ze in door de Stichting Almere City Marketing. Dit betekent dat de organisatie in plaats van 120.000 euro nog maar 60.000 euro krijgt.

SHT-voorzitter Laura Bouwmeester reageerde onaangenaam verrast op Omroep Flevoland. “Er is alleen in het algemeen gezegd dat er gekort ging worden. Dan denk je van ‘misschien worden wij ook wel gekort’, hoeveel dat zal zijn weet je dan niet. Maar gehalveerd worden is echt een heel ander verhaal. Niets wees daarop, ook niet in het enthousiasme dat we hebben mogen merken voor onze nieuwe plannen. Dan denk je niet dat de helft van de subsidie eraan gaat. In die zin is het een donderslag bij heldere hemel. Dan vind ik dit wel heel erg zuur.”

Volgens Bouwmeester blijft de inzet om de Holland Triathlon door te laten gaan. “Je zou kunnen denken om misschien naar één dag terug te gaan. Maar dan vallen er enkele hele leuke dingen af. Dat zou misschien de consequentie kunnen zijn.” Ze roept dan ook iedereen op om het evenement op de een of andere manier te steunen.

“Dat er gekort moet worden, dat zal dan wel. Maar dat het zo gaat, op deze manier. Dit doe je toch even niet, zo.” De SHT overweegt mogelijke juridische stappen tegen de beslissing. Ze moeten het besluit nog schriftelijk ontvangen, en gaan zich dan beraden wat ze nog kunnen doen.

Update 23-dec: Omroep Flevoland meldt dat de VVD- en PvdA-fracties in de Almeerse gemeenteraad geschrokken hebben gereageerd op het besluit om de subsidie te halveren. Raadsvragen volgen.

Bronnen / Links:
Omroep Flevoland
Holland Triathlon Almere