Powerman Holland krijgt EK duathlon lang èn sprint

HORST AAN DE MAAS – De Powerman Holland Duathlon krijgt het komend jaar twee officiële EK’s in het evenementenprogramma. Op 29 april zal Horst aan de Maas het decor zijn van zowel het EK duathlon over de lange afstand als het EK duathlon over de sprint-afstand. De afgelopen jaren was de wedstrijd al het officieuze Powerman-EK, maar omdat de ITU in mei dit jaar weer de banden met Powerman heeft aangehaald en daarmee de lange-afstandsduathlon weer als kampioenschapsafstand bestempelde, is Horst nu – net als in september Zofingen al weer het ITU WK lange-afstandsduathlon herbergde – weer een officiëel Europees Kampioenschap.

Zowel de ITU als de International Powerman Association èn de NTB zien dit als een belangrijke stap voor het internationale aanzien van de duathlonsport. NTB-voorzitter Henk van Lint is vereerd dat een Nederlandse organisatie is uitgekozen om deze twee EK’s te organiseren. ETU-president Philip Schädler stelde: “De IPA heeft jarenlang de belangen van de lange-afstandsduathlon succesvol behartigd. Ik ben blij dat we weer de krachten kunnen bundelen en daarmee één gezamenlijk platform kunnen bieden voor het EK duathlon lang voor zowel de elite als de age-groupers. We hebben ook besloten om nu, voor het eerst, een EK sprint-duathlon te houden voor junioren en age-groupers. Dit geeft jonge atleten de gelegenheid om voor een Europese titel te gaan over de korte afstand. Ik ben er van overtuigd dat we volgend jaar een groots evenement gaan meemaken en nodig alle atleten dan ook uit om te komen strijden bij het ETU Powerman EK.”

John Raadschelders, voorman van de Powerman Holland en en president van de IPA was diezelfde mening toegedaan. “Vandaag hebben ETU en IPA een nieuwe stap gezet. Dit zal meer erkenning geven voor de duathlonsport. Toeschouwers kunnen zo de diversiteit van de duathlonsport van dichtbij meemaken: zowel het afzien op de lange afstand als met de spanning en snelheid van de korte sprintafstand. Dit zal zeker een boost geven aan de duathlonsport.”

Bronnen / Links:
– John Raadschelders
European Triathlon Union
Powerman Holland, Horst aan de Maas
International Powerman Association