Nederlandse selectie overwintert weer in Nieuw-Zeeland

AUCKLAND (NZL) – Maaike Caelers en Sarissa de Vries doen komend weekend mee aan de laatste World Cup triathlon van het seizoen 2011, in het Nieuw-Zeelandse Auckland. Jan van Berkel die ook van start gaan, heeft zich gisteren af moeten melden vanwege een kuitblessure. Met de wedstrijd in Auckland is het weer voor het eerst sinds drie jaar dat het ITU-topcircuit het triathlongekke Nieuw-Zeeland aandoet. Auckland zelf had sinds 1998 geen World Cup evenement meer gehost, maar de wedstrijd van komend weekend vormt de opmaat naar de World Championchips Series finale die daar volgend jaar gaat plaatsvinden.

Net als vorig jaar overwintert de Nederlandse selectie van bondscoach John Hellemans in Nieuw-Zeeland. Dit keer is Nelson de uitvalsbasis, in plaats van het zuidelijker gelegen Christchurch. De grootste stad van het Zuidereiland werd in februari van dit jaar getroffen door een zware aardbeving. De atleten en coach Hellemans, die woonachtig is in Christchurch, bevonden zich op dat moment voor een hoogtestage in het zuidelijker gelegen Wanaka. Het team zal daar in januari ook weer twee weken op hoogte trainen. Danne Boterenbrood, Rachel Klamer en Lisa Mensink maken het team in januari compleet. Vanuit Nieuw-Zeeland reist de ploeg door naar Sydney, waar half april de eerstvolgende ITU World Championship Series-wedstrijd op het programma staat.

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond