Jan van Berkel middenmoter in Colombia

GUATAPE (COL) – Aan Zuid-Amerikaanse triathlons bewaart Jan van Berkel goede herinneringen. In januari won hij internationale races in Peru en Mexico. Alle reden om deze winter nogmaals naar Latijns-Amerika af te reizen. Zondag in Colombia kwam de in Zwitserland woonachtige Olympisch kandidaat nog niet goed uit de verf. Van Berkel kwam in de achterhoede uit het water, fietste zich snel naar het grote peloton, maar kon dat lopend niet uitbuiten. Hij finishte als 23e op de sprint-afstand met een achterstand van bijna 1.45 minuut op de Mexicaanse winnaar Arturo Garza. De Francaise Carole Peon won bij de vrouwen.

Het was twintig jaar geleden dat in Colombia voor het laatst een World Cup triathlon was gehouden.

 UITSLAGEN TRIATHLON GUATAPE (COL) (Sprint afstand) 
MANNEN

-----------------------------
1 Arturo Garza MEX 56.45
2 Etienne Diemunsch FRA 57.15
3 Crisanto Grajales MEX 57.22
4 Tony Moulai FRA 56.45
5 José Miguel Perez ESP 57.15
6 Carlos Quinchara COL 57.22
VROUWEN ----------------------------
1 Carole Peon FRA 1.04.11
2 Tomoko Sakimoto JAP 1.04.30
3 Zurine Rodriguez ESP 1.04.37

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
International Triathlon Union