Team4Talent: Nieuw triathlonteam met Olympische ambities

Sinds enkele weken is Nederland een nieuwe triathlonteam rijker: ‘Team4Talent’. Team4Talent is een uniek triathlonteam, waarbij het niet alleen om talent op het gebied van de triathlonsport gaat, maar waar ook talenten op andere gebieden zich kunnen ontwikkelen. Zo krijgen jonge fotografen, communicatiedeskundigen en talenten op financieel gebied de kans om in de praktijk te leren en zo bij te dragen aan het uiteindelijke doel: deelname aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Het team richt zich dan ook op de Olympische afstand.

Team4Talent is een initiatief van de gedreven ondernemers André Kwakernaat en John Nagelhout. Naar aanleiding van een presentatie van Evert Scheltinga over zijn Olympische droom zijn ze eens om de tafel gaan zitten en bedachten samen het concept ‘Team4Talent’.

De eerste atleten die deel uitmaken van het team zijn bekend. Naast Scheltinga vormen Mark Oude Bennink, Danne Boterenbrood en Edo van der Meer op dit moment het ‘A-kader’. Van der Meer heeft hierbij de rol van ‘teamcaptain’ en zal zijn ervaring overbrengen op de overige teamleden. Hij heeft als doel kwalificatie voor de WK Ironman op Hawaii, maar zal met het team ook deelnemen aan wedstrijden op de Olympische afstand.

Jorik van Egdom, pas 16 jaar, is nu nog ‘B-kader’: hij is volwaardig lid maar kan nog niet meedraaien in het volledige programma van Team4Talent. Ook Wouter Duinisveld, die met een donorhart zal deelnemen aan de Ironman 70.3 op Mallorca, wordt gesteund door Team4Talent. Medisch begeleider van het team is bondsarts Guido Vroemen.

Team4Talent zal overwinteren in het buitenland. In december wordt er getraind op Lanzarote, waar de basis zal worden gelegd voor de eerste Continental Cups in Nieuw-Zeeland, half januari. De atleten zullen daaraan deelnemen om punten te verkrijgen en zo hun ranking op de ITU points list te verbeteren, waardoor deelname aan World Cups dichterbij komt. Volgens de planning zal Van der Meer via Zuid-Afrika, waar hij deelneemt aan de Ironman 70.3, naar Nieuw-Zeeland gaan en zich daar bij het team voegen. Boterenbrood zal met het team naar Lanzarote gaan, maar traint in Nieuw-Zeeland met de NTC-selectie. Na twee maanden in Nieuw-Zeeland zullen de atleten, met uitzondering van Boterenbrood, in maart weer huiswaarts keren om zich verder voor te bereiden op het komende triathlonseizoen.

Rond de jaarwisseling zal het team gepresenteerd worden, waarvoor iedere geïnteresseerde uitgenodigd is. Meer informatie hierover volgt.

Bronnen / Links:
– Anne Hendriksen
Team4Talent
Twitter: @t4talent