Meeste NK’s voor 2012 bekend

NIEUWEGEIN - Het bondsbestuur van de Nederlandse Triathlon Bond heeft eind vorige week een besluit genomen over de toewijzing van een aantal nog niet eerder bekend gemaakte NK’s voor 2012. Op advies van de TaskForce NK’s zijn ten aanzien van de opzet van de NK’s (categorie-indeling, afstanden e.d.) voor 2012 nog geenn veranderingen doorgevoerd.

- NK Wintertriathlon Jeugd en Junioren – Hengelo/Enschede - 24 maart
- NK Duathlon Lang - Horst aan de Maas - 29 april
- NK Triathlon Jeugd en Junioren – Weert - 20 mei
- NK Triathlon Masters – Heerenveen - 26 mei
- NK Triathlon Midden Afstand – Nieuwkoop - 3 juni
- NK Triathlon Sprint - Groningen - 10 juni
- NK Triathlon Olympische Afstand – Veenendaal - 18 augustus
- NK Triathlon Lange Afstand – Almere - 8 september
- NK Duathlon Kort – Tilburg – datum 16 september (onder voorbehoud)
- NK Wintertriathlon Senioren – Assen 27 oktober

De onderhandelingen voor de toewijzing van het NK crosstri- en duathlon zijn nog niet geheel afgerond, maar de verwachting is dat de bekendmaking van deze evenementen ook niet lang meer op zich laat wachten.

Bronnen / Links:
- Nederlandse Triathlon Bond

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

8 reacties

 1. ronnie duinkerken (@ronniejanna) - 24 oktober 2011:

  Tjongejonge, Nederland op z’n smalst waar 2 uur rijden voor een NK door sommigen al te ver wordt gevonden. Ik denk dat iedere Amerikaan, Duitser of Fransman blij is met een nationaal kampioenschap op slechts 2 uur rijden.

 2. john nagelhout - 22 oktober 2011:

  Ben benieuwd welke afstanden er worden gehanteerd bijv in nieuwkoop. Ik als sporter begrijp er soms al niets meer van laat staan als ik het een niet triatleet moet uitleggen. Laten we om de herkenbaarheid van onze sport te vergroten minstens herkenbare afstanden gebruiken. Bijv voor de halve 70.3 afstanden. Hoe is het uit te leggen dat de triathlon 3,8-180-42 is maar de nk halve 3-80-20. Ik hoop dat we met z’n allen de sport herkenbaarder maken zodat het ook voor de niet triatleet straks meer herkenning oproept. Helemaal als we met onze sport de media in willen. En dit vergroot weer de kansen voor onze sport. Kortom welke afstanden worden er gehanteerd in nieuwkoop?

 3. Maarten - 21 oktober 2011:

  Ja, alle wedstrijden in het midden van het land. Dat is een mooie motivatie voor alle andere wedstrijden in uithoeken om een mooie wedstrijden neer te zetten…. Een beetje verspreiding kan geen kwaad lijkt me. Iedereen moet dan af en toe ver rijden. En dat is ook leuk voor de organisaties van wedstrijden die niet centraal gelegen zijn.

  Daarbij, voor een leuke wedstrijd rijden mensen echt wel om. Dat bewijst Ameland jaar in jaar uit.

  Tsja, je wilt graag meedoen of niet :-)

 4. a.de bot - 21 oktober 2011:

  ik heb er heeel wat voor over om mee te doen met een nk maar 2 uur rijden red ik niet of ik moet 200km pu rijden .een wedstrijd in midden ned. zou overigens ook voor meer deelnemers zorgen.je zou bv maar in limburg wonen en aan het nk sprint in groningen mee willen doen ,dan moet je er wel heel veel voor over hebben!

 5. rene - 20 oktober 2011:

  Jos, ben het met je eens. Als je wilt mee doen met een NK, moet je er ook iets voor over hebben (poeh poeh twee uur in de auto…)

 6. Jos v Barneveld - 19 oktober 2011:

  Tjsa, Veenedaal en Almere is voor ons weer ver weg, zo is het altijd wel wat…..

 7. rene - 19 oktober 2011:

  Als de voorwaarde is dat een NK alleen in het midden van Nederland gehouden moet worden, kunnen alleen Veenendaal en Almere doorgaan…

 8. annette de bot - 18 oktober 2011:

  nk triathlon voor de masters weer lekker ver weg,kan dit niet in het midden van ned. georganiseerd worden?