Robert Beute verruilt van rol in Assen

Robert Beute (links) op het podium vorig jaar (foto: Wintertriathlon Assen)

Robert Beute (links) op het podium vorig jaar (foto: Wintertriathlon Assen)

ASSEN – Robert Beute zal dit jaar in een andere hoedanigheid aanwezig zijn bij de wintertriathlon van Assen. Tot vorig jaar was hij nog prominent aanwezig als deelnemer – hij eindigde als derde, dit jaar zal hij vanaf de andere kant bij de wedstrijd betrokken zijn: binnen de organisatie.

Beute zal zich vooral actief opstellen als contactpersoon tussen deelnemer en organisatie. Daarnaast heeft de Asser organisatie Beute een adviserende rol gegeven. Zo zal de sporter het bestuur onder meer adviseren over het parcours, de wisselzone en andere wedstrijdzaken.

Vorig jaar werd er al aardig aan het evenement gesleuteld vanwege alle veranderingen in en rond de Bonte Wever (het complex waarin ook de ijsbaan is ondergebracht). Voor 2011 zou de nieuw te bouwen sporthal een centrale rol in het evenement gaan vervullen, maar deze is helaas niet op tijd klaar. De wedstrijd zal om die reden op hoofdlijnen hetzelfde zijn als het afgelopen jaar – met enkele aanpassingen en verbeteringen. Zo wordt in ieder geval een wijziging worden doorgevoerd voor het fietsparcours. In Ekehaar kunnen namelijk enkele gevaarlijke slingers uit het parcours genomen worden door het gebruik van een nieuw aangelegde landbouwweg.

Bronnen / Links:
De krant van Midden-Drenthe
– Wintertriathlon Assen