Chris Brands wint de Elbaman

MARINA DI CAMPO (ITA) – De voorlaatste hele triathlon van het Europese seizoen is zondag gewonnen door Chris Brands. De 41-jarige Amsterdammer bleef de Italiaan Gabriele Rebonato en de Fransman Bruno Freudenreich voor. Net als vorig jaar kwam Brands weer vroeg aan kop te liggen tijdens het fietsen, nog altijd de specialiteit van de drievoudig Nederlands kampioen lange afstand. Werd hij toen nog gepasseerd door een Italiaan op de marathon, nu liep Brands overtuigend naar de zege. Eerder dit jaar werd Brands in zijn tweehonderdste triathlon op Lanzarote tiende. Een kwalificatie voor Hawaii leverde dat dit seizoen niet op, zodat hij opnieuw de Italiaanse eilandwedstrijd verkoos. De wedstrijd op Elba heeft een aantal beklimmingen, die de wedstrijd zwaar maken. Tijden onder de tien uur komen nauwelijks voor.

 UITSLAGEN TRIATHLON ELBA ITA (Ironman afstand) 
MANNEN

 ----------------------------- 
1 Chris Brands 9.55.01
 2 Gabriele Rebonato ITA
 3 Bruno Freudenreich FRA
 4 Alessandro Bossini ITA
5 Martin Agstner ITA

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Elbaman