Hellas verslaat Twente en Almere in finale verenigingscompetitie

ENSCHEDE – De Utrechtse triathlonvereniging Hellas heeft de finalewedstrijd van de Axanova Verenigings Competitie van de NTB gewonnen. Bij de Rutbeek Triathlon in Enschede bleken de Utrechters meer punten gescoord te hebben dan Triathlon Club Twente en Triathlon Vereniging Almere. Hiermee prolongeerde Hellas het al twee jaar durende verenigingskampioenschap. Het organiserende TC Twente behaalde de hoogste notering ooit in deze nationale competitie. TV Almere was al eens kampioen in 2008.

Voor de competitie telden de Olympische afstand en de sprint afstand mee. De familie Scheltinga was bij de heren op beide afstanden vertegenwoordigd en er werden twee overwiningen behaald. Evert Scheltinga liet zien dat hij een klasse apart was in voorbereiding op het NK duathlon over twee weken. Het bestaande parcoursrecord van 2.00.01 van Cesar Beilo werd aangescherpt tot 1.56.25. De voorsprong op Marijn de Jonge was aanzienlijk, maar liefst ruim 8 minuten. Dirk-Jan de Jong pakte de derde plaats.

De jongere broer Cornelis Scheltinga moest op de sprint-afstand meer concurrenten van zich afschudden toen hij de afsluitende 5km in ging. Als derde na het fietsen moest hij met name Eddy Lamers van zich af houden. Jan-Roelf Heerssema was een week na zijn debuut op de hele triathlon in Almere derde in zijn thuiswedstrijd in Enschede.

Bij de dames lukte het Grada Boschker om de 4,5 minuut achterstand na het zwemmen helemaal goed te maken tijdens het restant van de wedstrijd. Corine Nelen wist nog wel tijdens het fietsen voorop te blijven, maar de twaalf seconden voorsprong bleek veel te weinig tegen de goed lopende Boschker. Nelen wist vorige week in Almere wel het brons op het NK lange afstand te behalen. De derde plaats ging naar de snelste zwemster Marleen Vos. Boschker wist haar eigen parcoursrecord van vorig jaar te verbeteren met maar liefst vier minuten. Op de sprint liet master Brigit Landewe alle jongere collega’s zien hoe het moest. Een dag na haar overwinning op de kwart triathlon in Vroomshoop was ze hier tijdens het lopen veruit het snelste. Cindy Brussé pakte de tweede plek voor Jony Heerink.

UITSLAGEN TRIATHLON ENSCHEDE 
MANNEN
 (OD) --------------------------
1 Evert Scheltinga 1.56.25
 2 Marijn de Jonge 2.04.38
 3 Dirk-Jan de Jong 2.05.45 H40
 4 Marco Vernooij 2.05.58
 5 Stefan Janssen 2.06.07 H40 VROUWEN (OD)
------------------------- 
1 Grada Boschker 2.15.11
 2 Corine Nelen 2.16.47
 3 Marleen Vos 2.17.48
 4 Martine van Aalst 2.24.14
 5 Roos Tji 2.26.15 D40 
MANNEN
 (SD) --------------------------
1 Cornelis Scheltinga 1.00.01
 2 Eddy Lamers 1.00.14
 3 Jan-Roelf Heerssema 1.01.48
 4 Waldo van Hemert 1.02.09
 5 Bart In 't Veld 1.02.17 VROUWEN (SD)
-------------------------
1 Brigit Landewe 1.06.56 D40
 2 Cindy Brussé 1.07.53
 3 Jony Heerink 1.08.45
 4 Monica Görska 1.08.50
 5 Charlotte Lenting 1.13.15

Bronnen / Links:
– Guido Gosselink
– Rutbeek triathlon Enschede