May Kerstens vierde in Powerman Zofingen

Kopgroep bij de vrouwen in de eerste run

Kopgroep bij de vrouwen in de eerste run

ZOFINGEN (SUI) – May Kerstens reikte zondag in het eerste WK over de lange-afstandsduathlon sinds enkele jaren tot de vierde plaats. Winnaar bij de vrouwen was de Nieuw-Zeelandse Melanie Burke. Joerie Vansteelant ging er niet geheel verrassend met de winst bij de heren vandoor. En passant verbeterde hij ook het parcoursrecord.

Na de start nestelde Kerstens zich comfortabel in de kopgroep van zes vrouwen, waarin zich ook het latere vrouwenpodium bevondt. De Deense Susanne Svendsen was als eerste weg naar het fietsen, maar al snel nam Burke de kop over, met Eva Nyström daarachter. Burke zou vervolgens haar voorsprong gestaag uitbouwen tot zo’n vier minuten. Kerstens volbracht het fietsen rond de zesde plaats, maar kon tijdens de tweede run Ulrike Schwalbe en Martina Krähenbühl oprollen en zo de vierde plaats opeisen.

Ook bij de
MANNEN
sloeg de winnaar al vroeg op het fietsonderdeel toe. In de eerste run bleven alle kanshebbers dicht bij elkaar, maar al bij de eerste doorkomst op de Bodenberg was Vansteelant al los van Andy Sutz, Anthony LeDuey en Thibaut Humbert, en wist zijn voorsprong steeds verder uit te bouwen tot ruim acht minuten in de tweede wissel.

 UITSLAGEN WK POWERMAN DUATHLON ZOFINGEN (10L - 150F - 30L) 
MANNEN

-----------------------------
1 Joerie Vansteelant BEL 6.07.15
2 Thibaut Humbert FRA 6.16.57
3 Andy Sutz SUI 6.18.28
4 Beat Ritter SUI 6.26.46
5 Soren Bystrup DEN 6.27.17
VROUWEN ----------------------------
1 Melanie Burke NZL 7.11.43
2 Eva Nyström SWE 7.15.11
3 Erika Csomor HUN 7.22.45
4 May Kerstens 7.27.26

Bronnen / Links:
Powerman Duathlon Zofingen