TRICATS ziet het licht

Triathlontrainer Hans Lammers en zijn trainingsbedrijf TRIathlon Coaching And Training Service (TRICATS) is sinds enkele dagen ook op het internet te vinden. Het idee voor TRICATS is begin 2010 ontstaan. Daarna duurde het nog even voordat Lammers de tijd en mogelijkheden kreeg daadwerkelijk te lanceren. Lammers behaalde in 2007 als één van de eersten het diploma Triathlon Trainer Niveau-3. In 2010 volgde het Duitse TriathlonTrainer B (Prestatiesport) diploma. Lammers heeft sinds 2006 al ervaring als trainer/coach en werkt onder meer met de (amateur) Europees kampioen triathlon op de Ironman van 2008, Stefan Werner. Ook is hij mede verantwoordelijk voor de training en coaching van de triatleten van Team RoseVersand BWV (tweede Duitse Bundesliga). Drie atleten van dit team staan onder zijn hoede.

Sinds 2007 begeleidt Lammers al enkele triatleten, beginners en topatleten, door middel van traingsschema’s per e-mail. Hij heeft ondertussen dus al veel ervaring opgedaan in het op afstand trainen, coachen en begeleiden van sporters. Hij begeleidt duursporters door het maken van schema’s, jaarplanningen en het geven van trainingen. Een jaarplanning is de basis voor structureel trainen. Omdat elke triatleet uniek is, levert hij op de atleet geschreven trainingsschema’s, die zijn opgesteld aan de hand van de beschikbare tijd, capaciteiten en doelen van de atleet.
Naast atleten kan hij ook verenigingen ondersteunen bij het opstellen van trainingsschema’s, jaarplanning (evt. meerjarenplan) en het aansturen/begeleiden van clubtrainers.