TTT: het spektakel van een woensdagavond-wedstrijdje

AZELO - Three down, one to go. Maar de spanning lijkt er wel een beetje af na drie wedstrijden van de Twentse Triathlon Tour. Jan-Roelf Heerssema en Brigit Landewe verstevigden bij de duathlon woensdagavond andermaal hun leiderspositie in het klassement. Toch was er weer spektakel dankzij losse inschrijvers Pim de Kok en Ingrid Prigge.

Hardloopster Prigge gaf kleur aan de dameswedstrijd. De openings 3 kilometer liep ze schijnbaar moeiteloos mee met de snelste heren masters die in dezelfde serie startten. Op de fiets was het echter andermaal Landewe die opstoomde en tijdens de 11 kilometer een ruime voorsprong opbouwde. Bij de afsluitende 2 kilometer liep Prigge weer in, maar Landewe hield uiteindelijk een veilige 23 seconden marge over op Prigge. Saskia Bekhuis completeerde het podium, net als de dag ervoor bij de aquathlon. Zij doet echter zaterdag de finale niet mee en telt dus niet mee in het klassement van de triathlon tour.

Bij de heren was Pim de Kok, lid van de nationale duathlon selectie, een ‘losse inschrijver’ om rekening mee te houden. Vanaf de start kon slechts een man of tien het tempo voorin bijbenen. In de derde en laatste ronde van het eerste looponderdeel explodeerde de kop nog een keer, waardoor op de fiets een kopgroep van zes ontstond met een groepje erachter. Tweede man in het klassement, Marco Vernooij, nam het initiatief alles bij elkaar te rijden. En omdat hij moeite met het looptempo van lopers pur sang als Gerben Schreurs, Bert-Jan Haarkamp en Ruud Blikman, besloot hij de knuppel in het hoenderhok te gooien in de hoop verschil te kunnen maken bij en achter hem iets te breken. Voor zo’n stunt bleek het fietsparcours - ondanks twee viaducten en drie scherpe bochten in de fietsronde - toch niet selectief genoeg. Vernooij zag een lichte voorsprong in de tweede wissel bij de start van de eerste van de twee afsluitende looprondes alweer teniet gedaan.

In het laatste lopen waren het Schreurs, De Kok en Heerssema die de dienst uitmaakten. De Kok zat er uiteindelijk nog het meest fris bij en trok op het laatste rechte eind - een onverhard graspaadje - met een venijnige sprint overtuigend de winst naar zich toe. “Mede mogelijk gemaakt door de brede rug van oa @heerssema” meldde hij na afloop grappend op Twitter. Schreurs dacht nog even uitzicht te hebben op zilver na een kleine inzinking van deze Heerssema, maar de klassementleider kwam hem in de laatste meters alsnog voorbij. Bert-Jan Haarkamp en Eddy Lamers volgden, op enkele seconden van het podium.

Bij de heren masters won Richard van Diesen voor Hans Dat en Jan Wullink. Bij de jeugd was het andermaal Bodi Del Grosso voor Tim Kleinsman en Rowan Veenhuizen.

In het klassement heeft Heerssema nu 1 minuut 11 voorsprong op Vernooij. Landewe leidt met maar liefst 3 minuut 51 op Cindy Brussé en lijkt normaal gesproken zeker van winst. De strijd om tweede en derde plek ligt nog meer open, Simone Hakenberg en Eddy Lamers kijken tegen 33 respectievelijk 48 seconden achterstand aan. Het speciale format van de afsluitende tijdrittriathlon in Oldenzaal, waarbij de deelnemers in omgekeerde volgorde van het klassement starten, zal het zaterdag extra spannend maken voor wie nog een plekje hoopt op te schuiven. Na drie dagen wedstrijd hebben twee rustdagen er dan hopelijk voor gezocht dat de ergste spierpijn en blaren dan hopelijk weer verdwenen zijn.

UITSLAGEN 
TTT DUATHLON AZELO
(3L - 11F - 2L)
MANNEN ---------------------------
 1 Pim de Kok        32:04
 2 Jan-Roelf Heerssema    32:08
 3 Gerben Schreurs      32:11
 4 Bert Jan Haarkamp     32:19
 5 Eddy Lamers        32:20
 6 Caimin Stevens      32:29
 7 Ruud Blikman       32:32
 8 Marco Vernooij      32:52
 9 Erik Kosse        33:16
10 Willem Schreurs      33:52
VROUWEN --------------------------
 1 Brigit Landewe      36:16
 2 Ingrid Prigge       36:39
 3 Simone Hakenberg     37:25
 4 Saskia Bekhuis      38:58
 5 Cindy Brussé       39:06
 6 Esmee Peters       39:37
 7 Lynn Peters        40:32
 8 Ingrid Tempert      40:54
 9 Deborah Wissink      41:19
10 Sandra Oplaat       41:51
Bronnen / Links:
- Bart van der Wal
- Twentse Triathlon Tour

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

2 reacties

 1. Jan-Roelf - 20 augustus 2011:

  Ja, maar dat verslag is journalistiek absoluut onverantwoord.

 2. Bart - 20 augustus 2011:

  Hmm.. De single kopgroep gedurende het fietsen blijkt een fabrikaat, in werkelijkheid rijdt klassementleiderHeerssema twee van drie ronden grotendeels alleen op kop, althans opmakend uit zijn eigen verslag: http://t.co/34ZmRpV

 • Feedback / Tips?