Almere krijgt een regionaal triathlon trainingscentrum

ALMERE – De NTB heeft bekend gemaakt dat Almere het eerste regionale trainingscentrum (RTC) voor triathlontalenten van Nederland gaat krijgen. Het centrum wordt met twintigduizend euro ondersteund door de gemeente en de provincie. Dat geld is in eerste instantie voor het eerste jaar, maar de bedoeling is dat het centrum hier meerdere jaren gevestigd blijft. Er is plaats voor dertien talenten, die allemaal uit Almere komen. “Het geld is bedoeld voor faciliteiten zoals zwemwater, maar ook voor het betalen van trainers”, aldus NTB-directeur Rembert Groenman. “Het regionale trainingscentrum is een voorportaal voor het nationale trainingscentrum [in Sittard – red.]. Het is de bedoeling dat de atleten hier naartoe doorstromen. We hebben voor Almere gekozen omdat het een behoorlijke kweekvijver blijkt te zijn.”

De dertien voor het RTC geselecteerde talenten uit Almere worden op 27 augustus tijdens de Holland Triathlon gepresenteerd. Het RTC komt er op initiatief van Sportservice Flevoland, Olympisch Netwerk Flevoland, de NTB, Atletiek Vereniging Almere’81 en Triathlon Vereniging Almere.

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond
Almere Vandaag