The Norminator stopt ermee

MANNHEIM (GER) - Normann Stadler heeft maandaag op de Duitse radio bekend gemaakt dat hij stopt met zijn triathloncarrière. ‘The Norminator’ werd vorige maand nog geopereerd aan zijn hart. “De artsen zeggen dat alles perfect functioneert, nog beter dan vroeger. Maar sport op het hoogste niveau is voorbij”, aldus de Duitser die zich nu gaat richten op een carrière in het sportmanagement.

De 38-jarige Stadler won in zijn carrière vier Ironmans: tweemaal de Ironman Australia (in 2000 en 2001) en tweemaal de Ironman Hawaï (in 2004 en 2006).

- Norman Stadler

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

2 reacties

  1. Richard - 5 augustus 2011:

    Prestaties inderdaad uitstekend, ondanks een redelijk amateuristische trainingsaanpak voor een atleet van zijn kaliber. Had tot voor 2 jaar nog nooit gericht op hartslag gewerkt! Hawaii winnen door flink weg te fietsen bij een peloton en niet meer ingehaald worden tijdens het lopen door de rekenaars is natuurlijk klasse.
    Helaas in het verleden niet een goed voorbeeld van hoe een atleet zijn sponsorbelangen dient te behartigen. BV. Niet komen opdagen op expostand sponsor. Ander kledingmerk aan tijdens zwemtrainingen op Hawaii.
    Dus hopelijk doet hij dat als manager beter.

  2. Kees - 3 augustus 2011:

    Meer dan uitstekend triatleet. Kan nu ipv met tafeltje op het terras bij LavaJava in Kona wellicht enige managementtaken achter de counter aldaar oppakken.