Erik-Simon Strijk tiende op de Nederlandse Berg

ALPE ‘D’HUEZ (FRA) - [updated] - Hij verkiest de zware triathlons boven het licht verteerbare werk. Erik-Simon Strijk beleefde vorig jaar in de Holland Triathlon van Almere zijn doorbraak met een tweede plaats achter vijfvoudig winnaar Gerrit Schellens. Dit jaar trekt de Roosendaler de lijn door met topklasseringen in de Ironman Zuid-Afrika en de half Challenge triathlon in Aarhus. En donderdag plakte hij er een top-tien notering bij in de triathlon op de Alpe d’Huez.

Op de Hollandse berg won dit keer een Spanjaard: Victor del Corral was ongenaakbaar voor voormalig Europees triathlonkampioen Reto Hug en de Australiër Aaron Farlow. Strijk deed over de lange afstanden twintig minuten langer dan Del Corral. Bij de vrouwen was de supremtatie van de Britse Catriona Morrison groot: ze bleef de Amerikaanse Mary-Beth Ellis, die tweede werd, 21 minuten voor.

Op de korte afstand was Eric van der Linden de snelste Nederlander met een negentiende plaats. Winnaar werd oud-wereldkampioen Tim Don, die Julien Loy op een minuut achterstand zette. Bij de vrouwen ging de winst naar Nicola Spirig, die zelfs tiende overall werd.

Bij de duathlon die voor de tweede keer onderdeel van het evenementenprogramma was, was er behoorlijk Nederlands succes, met zes Nederlanders in de top-tien. Bij de vrouwen eindigde Ruth van der Meijden als tweede; Saskia Elemans werd vijfde en Lindy van Anrooij negende. Bij de mannen reikten Wim Nieuwkerk en Huub Maas tot plaatsen vier en vijf. Wouter Kegge pakte de zevende plaats. Net buiten de top-tien viel Maikel Zuijderhout op plaats elf, kort gevolgd door Roland Besselink, Jorick van Egdom en Armand van der Smissen.

 
UITSLAGEN
IRONMAN ALPE D'HUEZ (FRA)
(2,2Z - 115F - 22L) 
MANNEN -----------------------------
 1 Victor del Corral  ESP 5.50.13
 2 Reto Hug      SUI 5.56.16
 3 Aaron Farlow    AUS 5.59.04
 4 Marcus Ornellas   BRA 6.01.05
 5 Herve Faure     FRA 6.02.13
 6 James Cunnama    RSA 6.03.02
 7 Matteo Annovazzi  ITA 6.06.54
 8 Timothy van Houtem BEL 6.07.56
 9 Olivier Marceau   SUI 6.08.58
10 Erik-Simon Strijk    6.10.28
VROUWEN ----------------------------
 1 Catriona Morrison  GBR 6.25.00
 2 Mary-Beth Ellis   USA 6.46.31
 3 Tamsin Lewis    GBR 6.47.25
 4 Celine Schaerer   SUI 6.55.02
 5 Eimear Mullan    IRL 6.57.48
 6 Lou Collins     GBR 6.58.52
 7 Coralie Lemaire   BEL 7.09.54
 8 Stephanie Reymond  FRA 7.12.09
 9 Amy Marsh      USA 7.16.16
10 Diane Lee      GBR 7.33.06
Bronnen / Links:

- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
-Triathlon Alpe d’Huez
-Duathlon Alpe d’Huez

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

2 reacties

 1. vincent - 29 juli 2011:

  Ik mis de uitslagen van de korte afstand en de duathlon! Daar deden de Ned. het ook goed. Zelfs het podium behaald! En op 24-07 deden ook een paar elite OD atleten mee in Geneva (zw). Deze mannen verkiezen al jaren internationale wedstrijden boven Ned. wedstrijden. (geen verwijt trouwens naar de persdienst ;)!!

 2. Things - 29 juli 2011:

  Mooi prestatie, goed om te zien dat er Nederlandse atleten zijn die internationale wedstrijden doen. Volgens mij was Erik-Simon trouwens niet tweede op NK halve triathlon maar Edo (viel samen met Aarhus). Erik Simon was tweede in Nieuwkoop maar dat was dit jaar geen NK.