Sven Strijk wint Lommelse triathlon

LOMMEL (BEL) - Sven Strijk heeft zondag de Hoeks Kwarttriathlon in het Belgische Lommel op zijn naam geschreven. Hij domineerde de wedstrijd van start tot finish. Samen met Terrence Olaria en Tom Havekes en de Belgen Tim Brydenbach, Filip Van Craenenbroeck en Frederik Dormaels kwam hij als eerste uit het water. Een achtervolgend groepje met onder andere Ruben Geys, Hans Moonen en Wouter Van der Mast volgden op bijna anderhalve minuut. Na het fietsen had Strijk anderhalve minuut voorsprong opgebouwd op hardrijder Dirk Bullen (die traditioneel sterk was komen opzetten vanuit de achtergrond) Brydenbach en Van der Mast. Tijdens het lopen kwam Brydenbach nog sterk terug, maar strandde uiteindelijk op een halve minuut. Achter deze twee liep Geys naar de derde plaats.

Bij de vrouwen leidde Joke Coysman de wedstrijd vanaf de start. Ze kwam samen met Anke Matthyssen, Liesbet De Schrijver en Deborah Van Gossum uit het water, met een halve minuut voorsprong op titelverdedigster Marjolein Truyers. Truyers rukte tijdens het fietsen nog wel op naar de tweede plaats, maar het was toch Coysman die uiteindelijk als eerste over de meet kwam.

Op de sprintafstand ging de winst naar Daan Pex en Eva Kennis.

UITSLAGEN 
TRIATHLON LOMMEL (BEL)
(Olympische afstand)
MANNEN --------------------------------
 1 Sven Strijk         1.54.44
 2 Tim Breydenbach     BEL 1.55.14
 3 Ruben Geys       BEL 1.57.28
 4 Wouter Van der Mast   BEL 1.58.07
 5 Hans Moonen       BEL 1.58.44
 6 Jeroen Van Dael     BEL 1.58.45
 7 Filip Van Craenenbroeck BEL 1.59.37
 8 Kevin Maggen      BEL 2.00.00
 9 Terrence Olaria       2.00.03
10 Bart Schrooyen     BEL 2.00.22
VROUWEN -------------------------------
 1 Joke Coysman      BEL 2.08.37
 2 Marjolein Truyers    BEL 2.09.53
 3 Liesbet De Schrijver  BEL 2.16.52
 4 Vanessa Cuyvers     BEL 2.19.15
 5 Pascale Dries      BEL 2.22.26
Bronnen / Links:
- Simon Strijk
- Lommelse triatleten

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.