Sven Strijk wint Lommelse triathlon

LOMMEL (BEL) – Sven Strijk heeft zondag de Hoeks Kwarttriathlon in het Belgische Lommel op zijn naam geschreven. Hij domineerde de wedstrijd van start tot finish. Samen met Terrence Olaria en Tom Havekes en de Belgen Tim Brydenbach, Filip Van Craenenbroeck en Frederik Dormaels kwam hij als eerste uit het water. Een achtervolgend groepje met onder andere Ruben Geys, Hans Moonen en Wouter Van der Mast volgden op bijna anderhalve minuut. Na het fietsen had Strijk anderhalve minuut voorsprong opgebouwd op hardrijder Dirk Bullen (die traditioneel sterk was komen opzetten vanuit de achtergrond) Brydenbach en Van der Mast. Tijdens het lopen kwam Brydenbach nog sterk terug, maar strandde uiteindelijk op een halve minuut. Achter deze twee liep Geys naar de derde plaats.

Bij de vrouwen leidde Joke Coysman de wedstrijd vanaf de start. Ze kwam samen met Anke Matthyssen, Liesbet De Schrijver en Deborah Van Gossum uit het water, met een halve minuut voorsprong op titelverdedigster Marjolein Truyers. Truyers rukte tijdens het fietsen nog wel op naar de tweede plaats, maar het was toch Coysman die uiteindelijk als eerste over de meet kwam.

Op de sprintafstand ging de winst naar Daan Pex en Eva Kennis.

 UITSLAGEN TRIATHLON LOMMEL (BEL) (Olympische afstand) 
MANNEN

------------------------------
-- 1 Sven Strijk 1.54.44
2 Tim Breydenbach BEL 1.55.14
3 Ruben Geys BEL 1.57.28
4 Wouter Van der Mast BEL 1.58.07
5 Hans Moonen BEL 1.58.44
6 Jeroen Van Dael BEL 1.58.45
7 Filip Van Craenenbroeck BEL 1.59.37
8 Kevin Maggen BEL 2.00.00
9 Terrence Olaria 2.00.03
10 Bart Schrooyen BEL 2.00.22 VROUWEN
------------------------------
- 1 Joke Coysman BEL 2.08.37
2 Marjolein Truyers BEL 2.09.53
3 Liesbet De Schrijver BEL 2.16.52
4 Vanessa Cuyvers BEL 2.19.15
5 Pascale Dries BEL 2.22.26

Bronnen / Links:
– Simon Strijk
Lommelse triatleten