Alistair Brownlee flikt ‘t hem weer in London

LONDON (GBR) – Het mag inmiddels geen verrassing meer heten dat Alistair Brownlee een World Championships Series triathlon op zijn naam schrijft. Vandaag in eigen land pakte hij zijn tiende overwinning in de ITU-topserie – waarbinnen sinds de oprichting ervan pas twintig evenementen hebben plaatsgevonden. De pas 23 jaar oude Brit heeft zichzelf daarmee tot favoriet voor Olympisch goud gebombardeerd, op het parcours dat volgend jaar ook bij de Spelen gebruikt gaat worden. En hij deed het groots, door al bij het fietsen samen met Aexander Brukhankov en Ivan Rana weg te springen. Zelfs de stromende regen kon hem niet stoppen, net zomin als het uitzinnige thuispubliek. Hij versloeg Brukhankov met 25 seconden. Jongere broer Jonathan pakte met de snelste looptijd van de dag de derde plaats.

De oudste Brownlee was zelf ook verbaasd over zijn ontsnapping op de fiets. “Een paar ronden bleef het 10-15 seconden, en ineens ging het naar 30, 45, 60. Eerlijk gezegd kon ik het niet geloven.” Ondanks dat door zijn ontsnapping hem de winst eigenlijk niet meer kon ontgaan, bleef het achter hem nog wel zeer spannend voor plaats drie. De achtervolgende groep bevatte alle serieuze tegenstrevers, waarvan na de wissel Jonathan Brownlee en Javier Gomez meteen wegsprongen. Al vrij snel werd vervolgens duidelijk dat Gomez het brons moest overlaten aan de jongste Brownlee.

 UITSLAGEN WCS TRIATHLON LONDON (GBR) (Olympische afstand) 
MANNEN

-----------------------------
1 Alistair Brownlee GBR 1:50:09
2 Alexander Brukhankov RUS 1:50:34
3 Jonathan Brownlee GBR 1:51:04
4 Javier Gomez ESP 1:51:16
5 Steffen Justus GER 1:51:25
6 Laurent Vidal FRA 1:51:27
7 David Hauss FRA 1:51:32
8 Brad Kahlefeldt AUS 1:51:40
9 Sven Riederer SUI 1:51:41
10 Vincent Luis FRA 1:51:41

Bronnen / Links:
International Triathlon Union