«

Alistair Brownlee flikt ‘t hem weer in London

LONDON (GBR) - Het mag inmiddels geen verrassing meer heten dat Alistair Brownlee een World Championships Series triathlon op zijn naam schrijft. Vandaag in eigen land pakte hij zijn tiende overwinning in de ITU-topserie - waarbinnen sinds de oprichting ervan pas twintig evenementen hebben plaatsgevonden. De pas 23 jaar oude Brit heeft zichzelf daarmee tot favoriet voor Olympisch goud gebombardeerd, op het parcours dat volgend jaar ook bij de Spelen gebruikt gaat worden. En hij deed het groots, door al bij het fietsen samen met Aexander Brukhankov en Ivan Rana weg te springen. Zelfs de stromende regen kon hem niet stoppen, net zomin als het uitzinnige thuispubliek. Hij versloeg Brukhankov met 25 seconden. Jongere broer Jonathan pakte met de snelste looptijd van de dag de derde plaats.

De oudste Brownlee was zelf ook verbaasd over zijn ontsnapping op de fiets. “Een paar ronden bleef het 10-15 seconden, en ineens ging het naar 30, 45, 60. Eerlijk gezegd kon ik het niet geloven.” Ondanks dat door zijn ontsnapping hem de winst eigenlijk niet meer kon ontgaan, bleef het achter hem nog wel zeer spannend voor plaats drie. De achtervolgende groep bevatte alle serieuze tegenstrevers, waarvan na de wissel Jonathan Brownlee en Javier Gomez meteen wegsprongen. Al vrij snel werd vervolgens duidelijk dat Gomez het brons moest overlaten aan de jongste Brownlee.

UITSLAGEN
WCS TRIATHLON LONDON (GBR)
(Olympische afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Alistair Brownlee  GBR 1:50:09
 2 Alexander Brukhankov RUS 1:50:34
 3 Jonathan Brownlee  GBR 1:51:04
 4 Javier Gomez     ESP 1:51:16
 5 Steffen Justus    GER 1:51:25
 6 Laurent Vidal    FRA 1:51:27
 7 David Hauss     FRA 1:51:32
 8 Brad Kahlefeldt   AUS 1:51:40
 9 Sven Riederer    SUI 1:51:41
10 Vincent Luis     FRA 1:51:41
Bronnen / Links:
- International Triathlon Union

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

2 reacties

 1. Keesje - 9 augustus 2011:

  Bij de Olympics redden de favorites het meestal niet. Won die kleine Spanjaard in 2008 ook niet alles wat los en vast zat? En toen waren daar onze Duitse broeder en good old Simon Whitfield in die weergaloze laatste km op dat blauwe golvende tapis…

 2. Bart - 7 augustus 2011:

  Geen verassing, maar toch knap! Dan ben je inderdaad wel favoriet voor de race volgend jaar. Aan de andere kant heeft bij de Olympische spelen nog nooit de favoriet gewonnen. Zou heel knap zijn als het Brownlee die regel kan doorbreken.