‘Mister Inferno’ onttroond bij jubileumeditie

MÜRREN (SUI) – Onder zeer warme weersomstandigheden is 20 augustus de Inferno triathlon in het Zwitserse Berner Oberland afgewerkt. Voor het eerst in lange tijd ging de winst niet naar negenvoudig winnaar Marc Pschebizin. In plaats daarvan was het de Zwitser Samuel Hürzeler, eerder dit jaar winnaar van de Gigathlon, die als eerste finshte bovenop de Schilthorn. ‘Mister Inferno’ Pschebizin moest genoegen nemen met plaats drie. Ook bij de vrouwen kon titelverdedigster en pre-race favoriet Nina Brenn de verwachtingen niet inlossen. Zij werd verslagen door landgenote Andrea Huser.

De wedstrijd kenmerkt zich vanwege de vele hoogtemeters en de wisselende weersomstandigheden. Ook dit jaar kregen de deelnemers het weer voor hun kiezen. De organisatie staakte om veiligheidsreden (te hoge golven) het zwemmen. Via een massastart werd daarna begonnen met de 97 km op de racefiets (met ruim 2100 hoogtemeters), vervolgens 30 km op de mountainbike (met bijna 1200 hoogtemeters) en als afsluiting een bergloop van 25 km met ook nog zo’n 2200 hoogtemeters te overbruggen. De temperaturen liepen bij de beklimming van de Grosse en de Kleine Scheidegg op tot ruim dertig graden.

Johan Neevel was de snelste Nederlander op een 33e plaats. Hij werd daarmee vijfde in zijn leeftijdsklasse.

 UITSLAGEN TRIATHLON MÜRREN (SUI) (97F - 30MTB - 25L) 
MANNEN

-----------------------------
1 Samuel Hürzeler SUI 7.53.12
2 Andreas Wolpert GER 7.57.32
3 Marc Pschebizin GER 7.59.23
4 Kaspar Grünig SUI 8.12.59
5 Benoit Augueux FRA 8.22.47
VROUWEN ----------------------------
1 Andrea Huser SUI 8.42.21
2 Nina Brenn SUI 8.54.25
3 Sonja Gerster SUI 9.27.35
4 Barbara Bracher SUI 9.29.11
5 Alexandra Bürger SUI 9.43.59

Bronnen / Links:
– Johan Neevel
Inferno Triathlon, Mürren