Klassieker in Almere opnieuw toneel voor NK Lange Afstand

Erik-Simon Strijk eerder dit jaar op weg naar winst in Woerden (foto: Wijnand van der Vet)

Erik-Simon Strijk eerder dit jaar op weg naar winst in Woerden (foto: Wijnand van der Vet)

ALMERE – [updated] – Op de laatste zaterdag van augustus verzamelen zich elk jaar de toppers van de lange-afstandstriathlon voor de klassieker in Almere. De Holland Triathlon is ook dit jaar het nationaal kampioenschap op de hele triathlon. Almere is voor de vierentwintigste keer gastheer van het NK lange afstand.

Het rijtje favorieten bij de
MANNEN
herbergt enkele bekende namen en een aantal lokale kanshebbers. Erik Simon Strijk, recent verhuisd naar Heerlen, was vorig jaar tweede bij de Holland Triathlon en tweede op het NK in Stein. Hij krijgt tegenstand van Dirk Wijnalda, (de nationaal kampioen van 2009), Roeland Smits (vorig jaar derde in Almere) en Remy Vasseur. Te elfder ure is ook Dave Rost, goed voor enkele topklasseringen op NK’s, toegevoegd aan de startlijst. Tot de lokale favorieten mogen Martijn Boot, Thomas Naasz, Jeroen Schenk en Merijn Schuurman worden gerekend. Zij zijn de outsiders voor het podium.

Bij de vrouwen is Sonja Jaarsveld de favoriete voor de titel. Jaarsveld kampte echter met een blessure en moest onlangs nog afzeggen voor de Ironman 70.3 van Wiesbaden. Zij lijkt net op tijd weer fit voor het NK. Hanneke de Boer-Bouma, Angelique van der Linden en de in Almere wonende Corine Nelen en Nina Bakker zijn de andere bekende namen waar naar uitgekeken kan worden.

De races starten vanaf 7.30 uur vanaf het Surfstrand van Almere-Haven. Rond 16 uur zal de nieuwe kampioen bij de
MANNEN
bekend zijn en rond 17 uur die bij de vrouwen. Omroep Flevoland zal op de wedstrijddag via internet verslag doen van de wedstrijd. Ook Almere Lokaal en Triathlon TV zullen opnamen maken, die maandag na de wedstrijd beschikbaar zijn.

Bronnen / Links:
Holland Triathlon Almere