Kleine maar sterke Nederlandse ploeg naar Hamburg

HAMBURG (GER) – Een klein maar sterk Nederlands team is op weg naar Hamburg voor de vierde race in de World Championships Series. Zaterdag werken de
MANNEN
hun race af in de Duitse havenstad, terwijl zondag de vrouwen in actie komen. Vijf Nederlandse atleten zullen aan de start staan.

Rachel Klamer bewees afgelopen weekend in vorm te zijn door in Holten de ITU European Premium Cup overtuigend te winnen. “Het gaat goed” aldus Klamer, “het resultaat in Holten heeft mij vertrouwen gegeven, maar ik moet wel afwachten of een week herstel genoeg is voor mij in deze fase van mijn carrière. Ik heb niet eerder zo kort op elkaar belangrijke wedstrijden afgewerkt.” Klamer is de enige atlete die zich in Nederland voorbereid heeft. Lisa Mensink, Sarissa de Vries, nationaal kampioene Danne Boterenbrood en Jan van Berkel zijn op hoogtestage geweest in Sankt Moritz.

Om een nominatie voor de Olympische Spelen af te dwingen moeten de atleten een plaats bij de eerste twaalf zien te behalen in een WCS-race. Klamer wist al een nominatie af te dwingen. Van de overige starters lijkt Mensink de meeste kans te maken op een nominatie. Ondanks een door ziekte verstoorde voorbereiding werd zij drie weken geleden achttiende in Kitzbühel bij de vorige WCS-race. Bondscoach John Hellemans sluit echter een verrassing van De Vries of Boterenbrood geenszins uit. “Ze hebben goed getraind in St. Moritz en als ze hun trainingsprestaties kunnen vertalen naar de wedstrijd dan verwacht ik dat ze voorin het veld mee zullen strijden”. Jan van Berkel was vorig jaar zeventiende in de WCS-race in Hamburg en zijn doel dit jaar is om die klassering te verbeteren.

De race wordt gekenmerkt door de afwezigheid van de gebroeders Brownlee en Paula Findlay, die de WCS-races tot nog toe hebben gedomineerd. De rest van de wereldtop is wel aanwezig. De Rus Alexander Brukhankov is met de Spanjaard Javier Gomez de favoriet bij de
MANNEN
, terwijl Barbara Riveros Diaz uit Chili en de Nieuw Zeelandse Andrea Hewitt het vrouwenveld aanvoeren.

De
MANNEN
starten zaterdag om 14.00 en de vrouwen horen het startschot zondag om 15.30 uur. Op zaterdag zendt het Duitse station ZDF de race live uit. Op zondag wordt rond 17.30 uur een samenvatting uitgezonden.

Bronnen/Links:
– Nederlandse Triathlon Bond
International Triathlon Union