Wouter Kegge pakt winst bij eerste K-Swiss Zandvoort Circuit triathlon duathlon

ZANDVOORT – De eerste editie van de K-Swiss Zandvoort Circuit Triathlon werd helaas geteisterd door de herfstige weersomstandigheden. De hoge golfslag in de Noordzee maakte het onmogelijk om het eerste onderdeel door te laten gaan. De triathlon werd daarom omgezet in een duathlon op en rond het Formule 1 circuit. Bij de heren ontving Wouter Kegge de eerste prijs, de Joop Visscher bokaal. Bij de dames kwam Rahel Bellinga het snelst over de finish. Met ruim 600 deelnemers sprak de organisatie van een geslaagde eerste editie.

Foto: Wouter Kegge racet over het parcours (foto: Bauke Wagenmakers)

Kegge wist na een spannende race de titel te pakken. Met een tijd van 1:41:00 hield hij concurrenten Dirk Wijnalda en Guido Kwakkel achter zich. Kegge werd vooraf al getipt als favoriet, nadat hij dit jaar bij diverse andere duathlons al de winst binnenhaalde. Bij de vrouwen won Bellinga, die met haar tijd van 2:00:13 net niet onder de twee-uursgrens wist te blijven. Nummers twee en drie waren Diana Gorter en Esther Brakenhoff. Kegge en Bellinga ontvingen voor hun prestaties de Joop Visscher Wisselbokaal, vernoemd naar de in 2010 overleden Visscher, die jarenlang een bekend gezicht was in de triathlonwereld.

Vanwege de hoge branding en de gevaarlijke onderstroming die daardoor ontstaat, gaf de reddingsbrigade op de ochtend van de wedstrijd een een negatief advies uit over het zwemonderdeel. “Daarom is ervoor gekozen om het zwemonderdeel te vervangen door een extra looponderdeel. De veiligheid van de deelnemers staat immers voorop”, aldus organisator Jeroen van Geelen. Ondanks het tegenvallende weer kijkt de organisatie terug op een succesvol evenement: “Een geslaagde eerste editie”, vindt Van Geelen “Een mooi deelnemersaantal en qua publiek mogen we ook niet klagen! Vanaf de circuittribune was de race voor toeschouwers perfect te volgen.” Hoewel hij tevreden is over het resultaat, kijkt Van Geelen al uit naar volgend jaar: “De Zandvoort Circuit Triathlon moet gaan uitgroeien tot een evenement van formaat, een begrip in de wereld van de triathlon. We blijven dan ook ambitieus: volgend jaar gaan we voor de 1000 deelnemers!”

UITSLAGEN
DUATHLON ZANDVOORT
MANNEN (5-40-10) -----------------------
 1 Wouter Kegge      1:41:00
 2 Dirk Wijnalda      1:41:59
 3 Guido Kwakkel      1:42:28
 4 Ben Plantinga      1:43:31 H40
 5 Merijn Schuurman    1:46:55
VROUWEN (5-40-10) ----------------------
 1 Rahel Bellinga     2.00.20 D40
 2 Diana Gorter      2.03.48
 3 Esther Brakenhoff    2.08.44
 4 Monica Görska      2.11.38
 5 Marlies van Amstel   2.12.23 D40
MANNEN (2,5-20-5) ----------------------
 1 Pim de Kok        53.15
 2 Pepijn Bomas	       57.37
 3 Marcel Brosens      58.23 H40
 4 Michael Cornelisz     58.50 H16
 5 Jurriën Stiekema     58.54
VROUWEN (2,5-20-5) ---------------------
 1 Anke de Boer      1.01.55 D16
 2 Floortje Gierman    1.02.25
 3 Yvonne Beumer      1.03.04
 4 Tessa Hoogma      1.04.18 D16
 5 Lobke Gierman      1.05.30
Bronnen / Links:
- Gemma Span
- K-Swiss Zandvoort Circuit Triathlon
 •  
 •  

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

2 reacties

 1. Robert Mijwaart - 20 juni 2011:

  inderdaad wat min punten, maar wel een geweldige ervaring op het circuit . Ook het looprondje vind ik geweldig. Volgend jaar het zwemmen in de zee erbij en een organisatie die wat beter verloopt , dan wordt het een hele mooie !

 2. K. de Boer - 20 juni 2011:

  Leuke wedstrijd met veel potentie echter ook nog veel (beginners) foutjes.
  Fietsers te vroeg of te laat teruggestuurd naar wisselzone, lopers verkeerd naar de finish gestuurd, prijsuitreiking korte afstand plotseling vervroegd zodat nota bene de winnaar bij de dames deze niet bij kon wonen, onduidelijkheid over de startplek.
  Maar goed hiervan valt te leren als de organisatie dit alles onderkent en dan kan het een hele mooie wedstrijd op de triatlon/duathlon kalender worden.