Paula Findlay lapt het ‘m weer in Kitzbühel

KITZBÜHEL (AUT) – Het werd spannend zondag bij de vrouwenwedstrijd van de derde ronde van de World Championships Series triathlon in Kitzbühel. Zou het overwinning nummer vijf worden voor Paula Findlay, en zou zij daarmee de meest succesvolle vrouw in de World Championships Series tot op heden worden? Het werd het uiteindelijk wel, maar het bleef wèl lang spannend. Findlay herhaalde haar winst van vorig jaar, pakte haar derde overwinning op rij in de WCS en haar vijfde in totaal.

Bij het zwemmen leek het er even op dat daar de slag al gemaakt was. Findlay kwam met circa één minuut achterstand op de snelste zwemsters uit het water. Sarah Haskins nam samen met Helen Jenkins na het zwemmen het initiatief en gingen met zijn tweeën op avontuur. Findlay wist zich snel terug te werken naar de achtervolgende groep en met deze groep, met daarin ook alle grote namen èn Sarissa de Vries en Lisa Mensink, kon zij uiteindelijk in de vierde fietsronde het leidende tweetal inrekenen. Achter het leidende twintigtal probeerde Danne Boterenbrood het tempo hoog te houden in de eerste groep van achtervolgers. Uiteindelijk wisten zij een achterstand van bijna anderhalve minuut terug te brengen tot zo’n dertig seconden bij het bereiken van de wissel.

Eenmaal in de loopschoenen meldde Findlay zich al snel aan de kop van de wedstrijd, samen met Groff, Jenkins, Riveros Diaz en Moffatt. Eén voor een moesten de concurrentes vervolgens passen voor het tempo van Findlay; alleen Jenkins kon volgen. Om vervolgens in de finale het hoofd te moeten buigen voor de rappere Canadese. Mensink werd uiteindelijk achttiende, De Vries 25e, Boterenbrood 38e en Klamer 48e, op ruim vijfeneenhalve minuut. Maaike Caelers staakte de wedstrijd na het zwemmen.

 UITSLAGEN WCS TRIATHLON KITZBÜHEL (AUT) (Olympische afstand) VROUWEN 
------------------------------
1 Paula Findlay CAN 2:05:52
2 Helen Jenkins GBR 2:05:56
3 Sarah Groff USA 2:06:27
4 Emma Moffatt AUS 2:06:31
5 Barbara Riveros Diaz CHL 2:06:41
6 Laura Bennett USA 2:06:44
7 Ai Ueda JAP 2:07:00
8 Erin Densham AUS 2:07:03
9 Svenja Bazlen GER 2:07:10
10 Nicky Samuels NZL 2:07:11

Bronnen / Links:
International Triathlon Union