Martijn Dekker prolongeert nationale sprinttitel

GRONINGEN - Martijn Dekker heeft zondag met succes zijn nationale titel op de sprint-afstand verdedigd tijdens de Runnersworld Speedman triathlon in Groningen. De man uit Sittard trok met name tijdens het fietsen de wedstrijd naar zich toe. Bij de vrouwen ging de winst naar Marieke van der Vegt, die Corine Nelen ruim voor bleef.

Dekker verliet na het zwemmen in de Ruskenveense plas als tweede het water, met luttele seconden achterstand op Marco van der Stel, en met Youri Severin net achter hem. Op de fiets trok hij hard weg en kon vervolgens met een riante marge van een ruime minuut op Van der Stel wisselen voor de afsluitende vijf kilometer. Dekker kon vervolgens de overwinning eigenlijk niet meer ontgaan, maar achter hem werden de kaarten nog eens goed opgeschud. Severin en Mark Oude Bennink kwamen als vierde en vijfde nagenoeg gelijktijdig van de fiets en denderden in hoog tempo eerst over Cornelis Scheltinga heen om daarna ook Van der Stel op te rollen.

De vrouwenwedstrijd werd een tweestrijd tussen Van der Vegt en Nelen. Van der Vegt kwam een kleine tien seconden eerder uit het water, maar eenmaal op de fiets nam Nelen het initiatief over. 35 seconden scheidden de beide dames na het fietsen, maar daarna wist Van der Vegt Nelen weer terug naar de tweede plaats te verwijzen. Met de snelste looptijd van de dag kon Talisa van der Fluit tijdens het lopen nog drie plaatsen opschuiven en beslag leggen op de overgebleven podiumplaats.

Op de wedstrijdserie over de Olympische afstand ging de winst naar Jacob Veenstra en Lizette van der Vegt. Veenstra pakte de leiding over van Carlo van Lienden bijdens het lopen en finishte als enige binnen de twee uur. Van Lienden zag later ook nog Henk-Jan Dolsma over zich heen komen om als derde te eindigen. Bij de vrouwen zag Van der Vegt tijdens het fietsen Carin Ceelaert - die de bijna vier minuten bij het zwemmen opgelopen averij goed wist te maken - langszij komen. Tijdens het slotonderdeel wist Van der Vegt de leiding weer terug in handen te nemen.

UITSLAGEN
NK TRIATHLON GRONINGEN
(Sprint afstand)
MANNEN ---------------------------------
 1 Martijn Dekker      58.04
 2 Youri Severin       58.41
 3 Mark Oude Bennink     58.45
 4 Marco van der Stel    59.31
 5 Vincent Böhm       59.49
 6 Cornelis Scheltinga   1.00.12
 7 Olivier Näss      1.00.14 H16
 8 Terrence Olaria     1.00.36
 9 Frank Heestermans    1.00.37
10 Tom Havekes       1.00.43
VROUWEN --------------------------------
 1 Marieke van der Vegt  1.07.57
 2 Corine Nelen      1.08.29
 3 Talisa van der Fluit  1.10.58
 4 Martine Bruinsma    1.11.12
 5 Sandra Hitzert     1.11.51
 6 Jony Heerink      1.13.24
 7 Sharon Zuijdervliet   1.13.30 D18
 8 Marlou Duimstra     1.14.05
 9 Jelleke Deelstsra    1.17.13
10 Diana ten Cate     1.17.45 D45
Bronnen / Links:
- Runnersworld Speedman triathlon Groningen
 •  
 •  

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.