Terèse van Lare kan het nog steeds

GRAVELINES (FRA) – Terèse van Lare weet ondanks haar leeftijd nog steeds met behoorlijke regelmaat hoog in het vrouwenveld te eindigen ten koste van haar – veel – jongere tegenstrevers. Sinds begin dit jaar 62 jaar, maar zondag werd ze weer vierde in de triathlon in het Noord-Franse Gravelines.

Bij de triathlon van Gravelines werd voorheen gezwommen in een weinig gebruikte kanaalarm, aan de rand van een oud stadje met een loopparcours in de uit drie rijen bestaande grachten en stadswallen. Maar dit jaar was het helemaal anders. De triathlon was zelfs de eerste echte wedstrijd in het vorige maand nieuw geopende “Le Paarc des Rives de l’Aa”, een gloednieuw sportterrein met onder andere een roeibaan. Een prachtige accommodatie die dit jaar ook gebruikt zal worden door de Nieuw-Zeelandse Olympische ploeg in hun voorbereiding op Londen 2012. Het zwemmen vond plaats in de roeibaan en het lopen in twee ronden er om heen. Al met al waren de afstanden aan de lange kant – zeker omdat ook het fietsparcours afgerond dichter bij de vijftig dan de veertig kilometer zat.

Bij de
MANNEN
ging de winst naar Guillaume Heneman van de organiserende vereniging, en bij de vrouwen naar Laurance De Jaeghere-Vandermesse. Van Lare eindigde een kwartier na de winnares als vierde vrouw en tweede veterane. De eerste veterane, Corine Caulier was zelfs 22 (!) jaar jonger.

UITSLAGEN TRIATHLON GRAVELINES (FRA) (Olympische afstand)  
MANNEN

------------------------------
1 Guillaume Heneman FRA 2.03.45
2 Guillaume Gillodts FRA 2.04.35
3 Gaetan Delecroix FRA 2.05.45
4 David Cambre FRA 2.08.10
5 David Leclercq FRA 2.09.05 VROUWEN
-----------------------------
1 Laurence Dejaegere FRA 2.31.22
2 Sophie Pontzeele FRA 2.43.26
3 Corine Caulier FRA 2.43.56
4 Terèse van Lare 2.48.24
5 Christelle Marquis FRA 2.56.07

Bronnen / Links:
– Bram van Lare
Ligue de Triathlon Nord-Pas-de-Calais