NOS Jeugdjournaal (wederom) bij kindertriathlon

OUD-GASTEL – De jonge deelnemers aan de jeugdtriathlon in Oud Gastel worden woensdat op de voet gevolgd door de camera’s van de NOS. Triathlon is niet zo vaak op televisie te zien, maar bij de Gastelse jeugdtriathlon is de NOS nu al voor de tweede keer. Eerder was dat in 1999, toen van het sportieve evenement vijf minuten werd uitgezonden in het jeugdjournaal.

Nu komt de redactie zowel voor het evenement als voor de stichting Topsport for Life, een initiatief van oud-wielrenner Teun van Vliet om geld in te zamelen voor hersentumoronderzoek. Zelf herstelde Van Vliet tot twee keer toe van een hersentumor. De jeugdtriathlon op zwembad Blankershove begint om 13.30 uur. Het item wordt ergens in de komende periode uitgezonden (uitzenddatum nog niet bekend).

Uiteraard gaat de organisatie van de Verwer & Janssen triathlon in Oud-Gastel er alles aan doen om de NOS een paar weken later – op 25 juni – ook op de grootste triathlon van Brabant te krijgen. Reden te meer voor triatleten om in te schrijven op deze unieke 1/3e afstand. Wie dat zelfs voor 10 juni doet, loopt met een startnummer op naam.

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek
Werkgroep Sport ‘t Veerke