Rachel Klamer wordt binnenkort voorgedragen bij NOC*NSF

NIEUWEGEIN – Rachel Klamer heeft zondag bij de eerste geboden mogelijkheid meteen aan de Olympische nominatiecriteria van NOC*NSF voldaan. De jonge Nederlandse werd tiende tijdens de World Championship Race triathlon van Madrid en voldeed daarmee aan de eis van een top twaalf klassering. De race in Madrid was de eerste kans voor de Nederlandse triatleten om zich te nomineren voor een startplek in Londen in 2012. Klamers nominatie mag opmerkelijk genoemd worden, daar het pas haar tweede optreden op het allerhoogste niveau is. In 2009 werd Rachel Klamer nog tweede op het Europees Kampioenschap voor neo-senioren in Holten en derde op het WK in dezelfde leeftijdscategorie later dat jaar.

Klamer maakt deel uit van het talentenprogramma van het Nationaal Triathlon Trainingscentrum in Sportzone Limburg. Klamer zal binnenkort door de NTB worden voorgedragen voor haar nominatie. Als die door NOC*NSF toegekend wordt, dan moet zij in 2012 nog wel vormbehoud tonen voordat kwalificatie een feit is.

Namens Nederland zullen in Londen maximaal drie vrouwen kunnen starten tijdens de Olympische triathlon. Naast Klamer maken ook Lisa Mensink, Danne Boterenbrood, Maaike Caelers en Sarissa de Vries kans op een startplek. De volgende race voor de World Championship Series vindt over twee weken plaats in het Oostenrijkse Kitzbühel. Voor Nederland is het tevens van belang dat de Nederlandse vrouwen in de landenranking bij de top acht staan, zodat drie startplekken beschikbaar komen op de Spelen. Na de race in Madrid staan de Nederlandse dames op plek tien, die recht geeft op twee startplekken in Londen.

Bronnen/Links:
Nederlandse Triathlon Bond