ITU wil TriStar afstanden officieel erkennen

VANCOUVER (CAN) – De ITU heeft dinsdag bekend gemaakt dat zij samen met TriStar een intentieverklaring heeft ondertekend om de in de TriStar gehanteerde afstanden (1-100-10 voor de TriStar 111 en 2-200-20 voor de TriStar 222) officieel (reglementair) te erkennen. TriStar zal op haar beurt haar wedstrijden houden onder het ITU-wedstrijdreglement en samenwerken met de nationale bonden van de landen waar de wedstrijden gehouden worden. De ITU wil de TriStar afstanden in het ITU-congres van september in Beijing opnemen in de ITU-regels.

ITU-voorzitter Marisol Casado verklaarde dat zij het veelbelovend voor de sport als geheel vindt dat organisaties zo samenkomen en samenwerken naar een gemeenschappelijk doel om de sport wereldwijd verder te ontwikkelen. Nu blijven hopen dat zij haar woorden ook omzet in daden in de richting van Ironman…..

Bronnen / Links:
International Triathlon Union