Rutger Beke stopt ermee

LEUVEN (BEL) – Rutger Beke heeft vandaag bekend gemaakt dat hij met onmiddellijke ingang een punt achter zijn professionele triathloncarrière zet. De Belg trad enkele maanden geleden nog in bij het Uplace Pro Triathlon team, en qua training ging het goed. Maar hij kon zich naar eigen zeggen onvoldoende motiveren tijdens wedstrijden. “De motivatie om mijzelf tijdens wedstrijden te bewijzen is weg. Lange tijd gaf ik alles voor de sport. Nu is het tijd voor iets nieuws.”

Beke werd in 2003 tweede bij zijn debuut op de Ironman van Hawaii, zijn beste klassering uit zes starts aldaar. Tevens pakte hij in 2003 het zilver bij het WK over de lange afstand. Daarnaast won hij in 2007 de Ironman Arizona en in 2009 de Ironman Cozumel.

Eind 2004 raakte Beke verwikkeld in een slepende dopingaffaire. Hij wordt betrapt op het gebruik van EPO, maar uiteindelijk weet hij aan te tonen dat de testprocedure niet 100% waterdicht is en dat hij onder bepaalde omstandigheden vals positief test. Uiteindelijk wordt hij vrijgesproken.

Bronnen / Links:
SlowTwitch
3Athlon.be