Sturla en Marsh winnen Ironman Brazil

FLORIANOPOLIS (BRA) - Eduardo Sturla en Amy Marsh hebben zondag de Ironman Brazil op hun naam geschreven. Voor de Argentijn was het inmiddels de vierde keer dat hij de wedstrijd op zijn naam schreef. Mark Wilson stond als enige Nederlander aan de start in Florianopolis en eindigde er als twaalfde bij de heren-40.

Sturla zat al tijdens het zwemmen, ondanks de golfslag en een sterke stroming die veel atleten flink uit koers dreef, redelijk op het vinkentouw en kon halverwege het fietsen de Braziliaanse koploper tot dan toe, Luiz Francisco de Paiva Ferreira, inrekenen. Niemand kon verder zijn spoor volgen. Met ruim vijf minuten voorsprong kwam hij van de fiets, maar zag vervolgens zijn voorsprong langzaam maar zeker verdwijnen door toedoen van een andere Braziliaan, Guilherme Manocchio. Deze wist Sturla tot op seconden te naderen, maar daarna gaf de Argentijn gas om voor de vierde keer Ironman Brazil voor zich op te eisen.

Bij de vrouwen ging Lucie Zelenkova na het zwemmen aan de leiding. Op de fiets kon Marsh, die al kort na de Tsjechische uit het water kwam er makkelijk bij komen, waarna de twee afstand namen van de rest van de dames. Marsh begon als eerste aan de marathon, en pakte vanaf het begin een tempo dat Zelenkova niet kon volgen. Achter de Tsjechische kwam Ariane Gomes Monticeli da Silveira nog opzetten, maar kon haar niet meer bedreigen.

UITSLAGEN 
IRONMAN BRAZIL
MANNEN ---------------------------------
 1 Eduardo Sturla    ARG 8:15:03
 2 Guilherme Manocchio BRA 8:17:20
 3 Ezequiel Morales   BRA 8:21:40
 4 Santiago Ascenço   BRA 8:26:16
 5 Chris McDonald    USA 8:26:24
Mark Wilson         9:38:15
VROUWEN --------------------------------
 1 Amy Marsh      USA 9:09:39
 2 Lucie Zelenkova   CZE 9:16:14
 3 Ariane da Silveira  BRA 9:19:15
 4 Hillary Biscay    USA 9:35:05
 5 Fernanda Keller   BRA 9:49:54
Bronnen / Links:
- Mark Wilson
- Ironman Live

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.